2019-12-28

Першими випускниками політехніки стали магістри Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва

26 грудня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам магістратури Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва університету

Першими випускниками політехніки стали магістри Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва

Перших випускників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вітали з отриманням магістерських дипломів ректор, професор Володимир Онищенко, в.о. директора Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва, к.т.н., доцент Олександр Зима, завідувачі кафедр, науково-педагогічні працівники.

«Цей випуск дійсно особливий. Ми вручаємо дипломи магістрів першим випускникам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». За роки навчання стільки всього змінилось, та головне, що тримаючи цей диплом, ви отримали не лише знання і право на професію, а й готовність змінюватись так само швидко. А ще диплом дає свободу – можна «прокачатись» у своїй професії до рівня мистецтва, можна бути вільним і самому створювати тенденції. Диплом – як ключ від простору можливостей. Тримаючи в руках омріяний диплом, згадайте про неповторні студентські роки, проведені у стінах рідного університету. Творіть і будьте успішними! Бажаю вам досягнути омріяних вершин», – привітав в.о. директора Навчально-наукового інституту архітектури і будівництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», к.т.н., доцент Олександр Зима.

Завідувач кафедри конструкцій з металу, дерева та пластмас, д.т.н., професор Сергій Пічугін звернувся до випускників: «Як колишній випускник, я жодного дня не пошкодував, що навчався та науково зростав саме тут. Звертаюся до вас, молодих, – сьогодні один з найзірковіших моментів вашого життя, ви отримали серйозну перспективну фундаментальну підготовку інженера-будівельника, архітектора. Всі ви без винятку маєте той багаж знань, що дозволить зробити впевнений крок у майбутнє. Більшість з Вас вже знайшли себе в улюбленій професії, тож бажаю успіхів, натхнення та творчої реалізації. Не зупиняйтеся, одержання диплома – це лише перший крок до того, щоб навчатися далі, вчитися протягом усього життя».

Випускники Навчально-наукового інституту архітектури і будівництва університету за період навчання активно долучалися до наукової діяльності, участі у всеукраїнських та міжнародних конференціях, співпрацювали з провідними компаніями. Серед них – молоді науковці, цілеспрямовані особистості, лідери, професіонали, які вже почали власне кар’єрне зростання.

«Ми, викладачі, дали вам найкраще, що мали – знання. Сьогодні радісний і водночас сумний день, бо стіни рідної alma mater залишають найкращі випускники – продовжувачі наших кращих традицій. На вас покладена велика місія – створювати гарні умови та комфорт для людей. Бажаю Вам здоров’я, натхнення, щоб збудувати будівлі, які б вражали своєю довершеністю та міцністю, комфортом та безпечністю. Ви маєте для цього достатньо знань, гордо несіть їх та використовуйте. Працюйте на благо держави, прославляйте рідний університет! В добру путь!», – побажав завідувач кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів, д.т.н., професор Андрій Павліков.

Творчо мислити, прагнути пізнати незвідане, ставити перед собою досяжну мету та досягати її – таким є кредо випускника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«На будівельному майданчику інженерні знання та творча уява – потужний тандем, без якого неможливо створити шедевр. Я бажаю вам творчих здобутків, вдалих проєктів, цікавих ідей та гордості за улюблену справу», – додав старший викладач кафедри архітектури й міського будівництва Навчально-наукового інституту архітектури і будівництва Андрій Конюк.

Від імені випускників Навчально-наукового інституту архітектури і будівництва 2019 року подякував університету випускник групи 601-АМ Євгеній Башмаков: «Дорогі викладачі, випускники, батьки! Я впевнений, що цей день не відзначать в жодному календарі, та він знаменний для нас радістю та сумом водночас. Ми будемо щороку відзначати його тут, збираючись у тісному дружньому колі та вкотре дякуючи за вашу невтомну працю і знання, які ви нам передавали. Університет дійсно змінився і це вражає. Дуже багато часу ми провели в університеті поза навчанням. Ті умови, що є зараз, надихають проводити час в університеті. Величезна подяка за пізнавальні лекції, корисні поради, захоплення спільною справою та любов до студентів».

Вокальні подарунки виконали студентка Ярослава Козар і к.т.н., старший викладач кафедри технології будівництва Інна Ломіга.

«Шановні колеги! Саме так я тепер звертатимусь до вас, бо сьогодні ви зробили перший впевнений крок у професійне майбутнє. Надзвичайно приємно привітати вас зі знаменною датою у житті – здобуттям якісної освіти. В епоху Промисловості 4.0 ваша професія є сучасною та необхідною. Саме ви є головним багатством України. Я вірю у ваш потенціал, який ви можете використати, працюючи на благо країни. Я бажаю вам бути амбітними, успішними та ніколи не боятися викликів сьогодення. Вітаю вас та ваших батьків і завжди пам’ятайте: двері Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завжди для Вас відкриті! Ми радітимемо вашим успіхам та професійним здобуткам», – привітав випускників ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Щиро вітаємо та бажаємо гідно нести ім’я випускника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», досягаючи професійних успіхів та втілюючи добрі справи! Університет пишається новим поколінням молодих висококваліфікованих фахівців!