2019-10-08

Під час посвяти майбутніх архітекторів привітали переможців огляду-конкурсу дипломних робіт

7 жовтня, у Всесвітній день архітектури, у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулася посвята у студенти-архітектори

Під час посвяти майбутніх архітекторів привітали переможців огляду-конкурсу дипломних робіт

За традицією, щорічно посвята першокурсників архітектурних та художніх спеціальностей відбувається у перший понеділок жовтня.

Майбутніх фахівців привітали ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, директор ННІ архітектури та будівництва, к. т. н., доцент Олександр Зима, представники студентського самоврядування та викладачі.

«Ті, хто навчаються на архітектурному напрямі – найкреативніші та творчі студенти. Радий, що у нас є можливість готувати людей, які своїми професійними здібностями зможуть зробити кращим не тільки наш університет, місто чи область, але й країну», – коментує ректор, професор Володимир Онищенко.

Урочистий захід поєднали з відзначенням переможців – лауреатів XXVIII Міжнародного огляду-конкурсу дипломних робіт випускників архітектурних та художніх спеціальностей, який відбувся 1-4 жовтня у Національному університеті водного господарства та природокористування (м. Рівне).

Наші студенти вибороли 16 переможних дипломів, з яких 11 – дипломи І ступеня; 4 – дипломи ІІ ступеня і один диплом ІІІ ступеня!

Бакалаври спроектували такі архітектурні комплекси: Галерея сучасного мистецтва в м. Кременчук (Катерина Сербіченко, диплом І ступеня), екологічне блоковане житло в м. Полтава (Валерій Тринько, диплом І ступеня), серія індивідуальних житлових будинків у м. Полтава (Аммар Мохтар Нассер, диплом І ступеня), Relax-комплекс для творчих осіб у м. Павілоста (Латвія) (Ярослава Добрик, диплом І ступеня), сміттєпереробний завод у м. Черкаси (Єлизавета Хомич, диплом І ступеня), конгрес-центр у м. Лубни (Анастасія Бондаренко, диплом І ступеня), ліцей у м. Полтава (Вікторія Шевченко, диплом І ступеня), Музей мови у м. Лондон (Олександр Менчинський, диплом ІІ ступеня), база відпочинку на 75 місць у м. Горішні Плавні (Альона Сміцкова, диплом ІІ ступеня), заклад дитячого дозвілля у парку «Перемога» м. Полтава (Анастасія Карпець, диплом ІІ ступеня), дизайн інтер’єрів закладів дошкільної освіти (Валерія Павлова, диплом ІІІ ступеня),

Магістрантка Аліна Вьюник нагороджена дипломом І ступеня за дипломну роботу на тему «Архітектурно-планувальна організація торгово-розважальних центрів (на прикладі м. Кропивницький)». Також її нагородили дипломом І ступеня від Української академії архітектури за здобутки в архітектурі і містобудуванні.

Магістрантка Світлана Губрій нагороджена дипломом І ступеня за дипломну роботу на тему «Дизайн інклюзивних ігрових зон міських просторів», Галина Семеняка – за дипломну роботу на тему «Реконструкція аеропорту у м. Кропивницький», Яна Єрмоленко – за дипломну роботу на тему «Програма стабілізації містобудівної структури малого міста (на прикладі м. Корюківка Чернігівської області)»

Магістрантку Тетяну Дорошенко нагороджено дипломом ІІ ступеня за дипломну роботу на тему «Архітектурно-планувальна організація універсальних спортивних центрів».

Бакалавр архітектури Віталіна Кальнобродська за дипломну роботу «Багатофункціональний житловий комплекс у м. Полтава» (керівник: ст. викладач Андрій Конюк) отримала чотири відзнаки: диплом І ступеня у номінації «Житлові будівлі і комплекси», Почесну грамоту від Управління з питань містобудування та архітектури виконавчого комітету Полтавської міської ради, диплом та грамоту від Національної спілки архітекторів України та Полтавської обласної організації НСАУ.

«Мені було цікаво працювати над цим проектом. Його мета – створити комфортні умови проживання для людини, організувати простір для дозвілля сім’ї. Конкурс проходив на європейському рівні, але у Полтаві, наприклад, нічого подібного ще немає. Проте, під час поїздки до Німеччини на навчальну конференцію побачили, що там такий досвід уже існує», – коментує студентка Віталіна Кальнобродська.

Архітекторки-учасниці команди КВК виконали символічне «помазання» першокурсників і побажали постійного натхнення під час навчання!

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка