2019-10-31

Підробіток на канікулах: студенти дізнались про німецьку програму

29 жовтня студенти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка зустрілись з офіційним представником громадської організації «MultiKultiUA» та обговорили можливості тимчасового працевлаштування під час канікул

Підробіток на канікулах: студенти дізнались про німецьку програму

Громадська організація «MultiKultiUA» заснована у 2009 році українським журналістом Олегом Роєм і представником DAAD (Німецької служби академічних обмінів) Мартіном Ройтером та є офіційним і єдиним представником програм ZAV від Німецької Біржі Праці в Україні.

До основних напрямів діяльності організації належать освітні проекти і обміни, міжнародні волонтерські програми, європейські інтеграційні проекти, благодійність і інше. Студентам закладів вищої освіти України компанія пропонує програми стажування у канікулярний період. Метою стажування є мовна практика, розширення кругозору та подорожування Європою у вільний час.

Програма ZAV «Літні і зимові стажування та практики в Німеччині» – це державна програма, яка дає можливість студентам денної форми навчання впродовж літніх канікул жити і працювати в Німеччині, а саме:

  • Студенти, які володіють німецькою мовою на мінімальному рівні (А1), можуть поїхати на роботу зі збору та сортування різних фруктів (здебільшого, ягід) або овочів і низькопрофільну сферу обслуговування – програма ZAV1 (яка також включає і інші вакансії, робота в ресторанах, барах, кафе, готелях).
  • Для студентів зі знанням німецької мови (середній рівень і вище) надається широкий вибір вакансій, який надасть можливість отримати мовну практику і поліпшити свої знання з німецької мови та професійних навичок – програма ZAV1 + ZAV2 (ZAV2 тільки для студентів, які вивчають туристичний або готельно-ресторанний бізнес у вищому навчальному закладі):
    • прибирання приміщень (наприклад: в лікарнях або на заводах);
    • обслуговуючий персонал ресторанів або кафе (наприклад: помічник на кухні або офіціант);
    • працівник закладу швидкого харчування (помічник або продавець на касі);
    • готельно-ресторанний бізнес.

Обов'язкові умови подачі документів для програми ZAV в Україні:

  1. Бути студентом денної форми ВНЗ в Україні (підходить: інститут, університет, технікум, коледж, консерваторія або академія). Студенти заочного відділення не можуть їздити за цією програмою!
  2. Вік від 18 до 35 на момент початку практики в Німеччині. Якщо Вам поки не виповнилося 18 років, але до 01.07.2020 Ви досягнете цього віку і зможете вчасно оформити закордонний паспорт, Ви можете брати участь у цій програмі.
  3. Ви будете продовжувати навчання з 1 вересня 2020.

Подача заявки на участь в програмі ZAV коштує 300 грн і не гарантує 100% участі в програмі ZAV, так як первинний відбір учасників з України проводить NGO «MutliKultiUA», а вторинний відбір проводиться німецькими роботодавцями.

Подати заявку на стажування в Німеччині можна до 31.12.2019 за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8x84Dc-G-gzxZJ7pp1bA2FpKoVfIcJksqu5TLa9AmnLVCNA/viewform

Більше подробиць на сайті організації: http://multikulti.org.ua/