2019-11-19

Почався шаховий турнір серед полтавських студентів

18 листопада у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках XV Універсіади Полтавщини відкрили шаховий турнір серед студентів закладів вищої освіти

Почався шаховий турнір серед полтавських студентів

Змагання триватимуть до 21 листопада 2019 року у залі спортивно-бальних танців спортивного корпусу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Найпоширеніша інтелектуальна гра у світі – відмінний тренажер для розвитку емоційної стійкості, поліпшення пам’яті та активізації мисленнєвих процесів, особливо тактичного мислення, яке впливає на результат поєдинку. Перевагою цього виду спорту є відсутність вікових обмежень, але відповідно до регламенту проведення XV Універсіади Полтавщини, серед гравців – виключно студенти закладів вищої освіти.

Керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, ректор університету, професор Володимир Онищенко привітав учасників змагань: «Від імені Ради ректорів закладів вищої освіти Полтавської області бажаю спортивного довголіття, успіхів у навчанні і досягнення цілей. Мрійте, бо мрії здійснюються».

Почесна гостя, багаторазова чемпіонка Європи, чемпіонка світу серед юніорів з пауерліфтингу, а нині – представниця відділу Полтавського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, магістрантка факультету фізичної культури та спорту Дарія Бражник звернулася до усіх присутніх: «Цікаво, що XV літня Універсіада розпочинається зі змагань з шахів. Хочу подякувати за надану спортивну залу, у якій, я впевнена, змагання пройдуть на найвищому рівні!»

Заявки подали 24 учасники у складі 6-ти команд. Це представники таких університетів:

  • Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Українська медична стоматологічна академія;
  • Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;
  • Полтавська державна аграрна академія;
  • Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка;
  • Полтавський університет економіки і торгівлі.

Головний суддя змагань – президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов підтверджує, що створені якісні умови для турніру: «Чудова атмосфера, чудовий зал, чудова молодь – усі умови для проведення змагань! Нехай переможе найсильніший!».

Студентка другого курсу Полтавського юридичного інституту імені Ярослава Мудрого Марина Валявська, говорить, що з шахами знайома з дитинства: «Навчив грати тато, але мені не дуже подобалося, бо я постійно програвала. Але коли на першому курсі в університеті відбувся турнір – зрозуміла, що знову хочу цим займатися».

Діана Плужник, студентка другого курсу Полтавського університету економіки та торгівлі говорить, що для неї шахи – це цікаве дозвілля, спосіб провести час у компанії з розумними людьми. «А ще, це чудова можливість знайти друзів та однодумців», – ділиться учасниця змагань.

Бажаємо учасникам впевнених ходів, беззаперечних перемог та вигідних комбінацій – на шахівниці і в житті!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»