2021-04-19

Політехніка підписала договір про співпрацю з Державною аудиторською службою України

16 квітня між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка та Державною аудиторською службою України підписано договір про співробітництво у консультаційно-методологічній та освітній сферах. Студенти і викладачі політехніки проходитимуть практику та стажування на базі держаудитслужби.

Політехніка підписала договір про співпрацю з Державною аудиторською службою України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Державна аудиторська служба України підписали договір про довготривале співробітництво, який продовжить плідну співпрацю у сфері забезпечення належної організації фінансового контролю в Україні, підвищення професійного рівня науковців університету та співробітників аудиторської служби, розробки та впровадження інноваційних наукових підходів до здійснення державного фінансового контролю.

«Дана угода розпочинає нову сторінку в історії співпраці університету з державними установами та службами країні, посилення науково-педагогічного складу та реалізацію спільної зацікавленості сторін у освітній, науковій та професійній сферах. Вона передбачає надання консультаційно-методологічної та організаційно-технічної підтримки та підвищення професійної кваліфікації працівників. Це унікальна можливість для посилення існуючого кадрового та науково-освітнього складу як університету, так і партнерів. Наша спільна зацікавленість у результативності співпраці гарантує успіх!» – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

За договором співробітництво передбачає формування сучасного науково-практичного та теоретико-методологічного забезпечення у сфері управління державними фінансами, державного фінансового контролю та аудиту, перепідготовку, підвищення кваліфікації та наукового рівня працівників органів Держаудитслужби з питань розвитку системи управління державними фінансами, державного фінансового контролю та аудиту, організацію проходження практики здобувачів вищої освіти університету в структурних підрозділах Держаудитслужби та її міжрегіональних територіальних органах.

Науковці та співробітники Державної аудиторської служби України спільно працюватимуть над створенням та реалізацією освітніх програм, що відповідають вимогам сучасного розвитку фінансової системи, досягненням економічної науки тощо. Крім того, договір передбачає проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень, наукових конференцій, вебінарів, семінарів, круглих столів, створення навчально-наукових комплексів тощо.

Викладачі Полтавської політехніки та представники Державної аудиторської служби України активно долучаться до обговорення питань розвитку системи управління державними фінансами, державного фінансового контролю та аудиту. Провідні фахівці-аудитори читатимуть спеціальні курси для студентів університету та увійдуть до складу екзаменаційних комісій при складанні державних іспитів бакалаврського та магістерського рівнів.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»