2021-07-27

Політехніка визнана найпопулярнішим полтавським університетом серед абітурієнтів

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів перше місце серед полтавських закладів вищої освіти у рейтингу ТОП-100 найпопулярніших вишів серед абітурієнтів.

Політехніка визнана найпопулярнішим полтавським університетом серед абітурієнтів

За даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», де публікуються рейтингові списки абітурієнтів, станом на 27 липня 2021 року до навчальних закладів України надійшло майже 1,7 мільйона заяв абітурієнтів. У Полтавській області зареєстровано 33065 заяв на вступ.

Лише три університети Полтавської області увійшли до рейтингу ТОП-100 найпопулярніших вишів серед абітурієнтів: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка і Полтавська державна аграрна академія.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», як і минулого року, став найпопулярнішим закладом вищої освіти Полтавської області.

За кількістю поданих заяв на бакалаврат на основі повної загальної середньої освіти рейтинг полтавських університетів виглядає наступним чином:

Політехніка – 5542

ПНПУ – 4827

ПДАУ – 3942

ПУЕТ – 2886

ПДМУ – 2736

КрНУ – 2417

ПЮІ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – 571

За результатами 15 незалежного щорічного академічного рейтингу українських закладів вищої освіти «ТОП-200 Україна 2021», оприлюдненого Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта», Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посідає перше місце серед університетів Полтави.

Також порівняно з минулим роком Полтавська політехніка піднялася у рейтингових позиціях на 37 сходинок вище та посідає 55 місце у загальноукраїнському рейтингу провідних університетів країни.

Нагадаємо, що Полтавська політехніка входить у ТОП-10 кращих університетів центрального регіону України. Також університет посів перше місце серед університетів Полтави, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України, у рейтингу від «Освіта.ua».

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»