2024-10-23

Політехніка запрошує до написання Радіодиктанту національної єдності-2024

Кафедра українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує викладачів, студентів та всіх бажаючих долучитися до щорічної всеукраїнської акції – Радіодиктанту національної єдності-2024. Учасники, які напишуть диктант без помилок, отримають пам’ятні подарунки від партнерів проєкту.

Політехніка запрошує до написання Радіодиктанту національної єдності-2024

Науково-педагогічні працівники кафедри українознавства, культури та документознавства факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують викладачів, студентську молодь та всіх поціновувачів української мови  долучитися до активної участі у щорічному національному флешмобі.

Всеукраїнська акція  відбудеться 25 жовтня 2024 року о 11.00  (за київським часом).Пряма трансляція відбуватиметься на «Українському Радіо»радіо «Культура», на Фейсбук – сторінках Суспільного та YouTube-каналі  Українського Радіо.

Долучайтеся  до участі в  національній  акції на локаціях Полтавської політехніки  25 жовтня 2024 року о 11.00  в ауд.125 Ц (Сіменс).

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стала українська письменниця та есеїстка  Оксана Забужко. За словами самої авторки,  тема цьогорічного диктанту «дуже симпатична» та має назву «Магія голосу». У інтерв'ю Українському Радіо Оксана Забужко натякнула, що її текст буде подарунком до сторічного  ювілею Українського Радіо, який відзначається у 2024 році. У прямому ефірі текст прочитає письменник,  автор збірки віршів «Тільки не пиши мені про війну», музикант, екоактивіст і військовий Павло Вишебаба.

Радіодиктант можна писати як вдома, так і в різних місцях. Щороку українські книгарні, заклади культури, освітні центри, підприємства та багато інших інституцій  спільно долучаються до Радіодиктанту національної  єдності.

«Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце, долучились до сотень тисяч людей у всьому світі під час написання радіодиктанту», — поділилась  Юлія Шелудько, координаторка радіодиктанту і виконавча продюсерка Українського Радіо.

Роботи учасників прийматимуть у онлайн та офлайн – форматах. Диктант потрібно писати від руки на аркуші паперу, який можна сфотографувати. 

Як надіслати диктант на перевірку?

  • надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;
  • сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media.

Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня  о 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

Після оприлюднення тексту радіодиктанту електронні листи не прийматимуть. Усі надіслані роботи перевірить фахова комісія.

Учасники акції, які напишуть без жодної помилки, отримають подарунки від партнерів проєкту.

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі освітніх закладів, але щороку диктант розширює межі – у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до Радіодиктанту на знак поваги до української мови.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»