2019-09-18

Полтава стане центром відзначення Міжнародного дня студентського спорту

20 вересня у ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка на всеукраїнському рівні відзначать Міжнародний день студентського спорту та офіційно відкриють XV Універсіаду України 2019-2020 рр.

Полтава стане центром відзначення Міжнародного дня студентського спорту

Відповідно до рішення 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з 2015 року 20 вересня визначене як Міжнародний день студентського спорту. Цього року різні заходи відбуватимуться одночасно в усіх регіонах в Україні, у яких візьмуть участь понад 40 000 студентів із 285 закладів вищої освіти.

«Проведення основного заходу і відкриття XV літньої Універсіади України 2019-2020 рр. відбудеться у Полтаві на базі Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка. У рамках цих заходів відбудеться спільне засідання керівників відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивної студентської спілки України» та Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України», – повідомляє Євгеній Імас, президент Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України».

Заходи відбудуться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Полтавської обласної державної адміністрації, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Всеукраїнської громадської організації «Спортивної студентської спілки України», Національної академії педагогічних наук України.

Під час урочистостей нагородять кращих спортсменів, які представляли заклади вищої освіти на всеукраїнському та світовому рівнях, відкриють особисто-командного Чемпіонату України «Наукова еліта» серед науково-педагогічних працівників ЗВО з більярду «Триборство», на різних локаціях університету відбудеться масштабний флешмоб за участю студентів факультету фізичної культури та спорту ПолтНТУ, відбудеться парад кращих спортсменів України.

Довідково: Універсіада України проводиться з метою стимулювання розвитку фізичної культури і спорту у закладах вищої освіти, її програма включає 18 видів спорту.

ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка обрано як університет, що має потужну матеріально-технічну базу та сучасну спортивну інфраструктуру. Ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко є керівником відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області та високо оцінює її роль у популяризації здорового способу життя, різних видів спорту серед сучасної молоді. У науково-педагогічних працівників та студентів новоствореного факультету вже є спортивні досягнення. Серед студентів є багаторазові чемпіони України, Європи та світу зокрема Дарія Бражник, Ольга Корсун, Анастасія Ковальчук.

Запрошуємо представників ЗМІ акредитуватися та відвідати подію. Прес-конференція за участю представників ключових організацій запланована на 10:30 (місце проведення: спорткомплекс ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка). Засідання керівників відокремлених підрозділів ВГО «Спортивної студентської спілки України» – об 11:00. Початок урочистостей – о 14:00 (місце проведення уточнюється і буде повідомлено додатково).

Обов’язкова акредитація відкрита до 15:00 19 вересня 2019 року за телефоном: (066) 460 40 56, Юлія Олександрівна Дорошенко.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка