2019-09-24

Полтавські школярі долучились до Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Challenge fest»

24 вересня на базі Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 відбулася церемонія офіційного відкриття II літньої Гімназіади України. Цій події присвятили Всеукраїнські спортивно-масові заходи «Challenge Fest» та «Cool Games».

Полтавські школярі долучились до Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Challenge fest»

На урочистості завітали керівник відділення ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, президент Полтавського відділення ВГО «Української федерації учнівського спорту», ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко та виконуюча обов’язки голови Полтавського обласного відділення Комітету з фізичного та спорту Міністерства освіти і науки України Юлія Гордієнко.

«Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Українською Федерацією учнівського спорту заплановано проведення нового, масштабного Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед школярів «Challenge Fest». Його основною метою є популяризація фізичної культури та спорту, підвищення рухової активності, зміцнення здоров’я та залучення учнівської молоді до регулярних занять з фізичної культури та спорту. Сьогодні «Challenge Fest» проходить у всіх регіонах країни. Водночас стартують Гімназіада України 2019/2020 рр. та всеукраїнські показові естафетні змагання «Cool Games», – прокоментував спортивну подію Володимир Онищенко.

Всеукраїнський проект «Cool Games» («Круті ігри») зацікавив Міжнародну федерацію учнівського спорту, тому 10-14 жовтня в Києві в СК «Меридіан» відбудуться перші ISF World Cool Games.

Полтавська загальноосвітня школа I-III ступенів №2 стала майданчиком для відкриття II літньої Гімназіади України не випадково, адже школа почала впроваджувати нові активності.

«З цього навчального закладу вийшли найкращі спортсмени Полтавщини – наша гордість, тут вже розпочали впроваджувати нові активності для учнів, запропоновані Міністерством освіти і науки України», – переконана Юлія Гордієнко.

Подяками Полтавського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту серед учнівської молоді були нагороджені заступник директора з навчально-виховної роботи Полтавської загальноосвітньої школи №2 Надія Царинна та вчитель фізичної культури Полтавської загальноосвітньої школи №2 Тетяна Шелєхова.

У програмі був передбачений флеш-моб з «Jump Squats», турнір з швидкісного складання кубика Рубика, показові естафетні змагання «Cool Games» («Круті ігри»), презентації та майстер-класи з фрізбі, флорболу, показові виступи з тхеквондо, карате, змагання з футболу. На спортивній базі ДЮСШ «Олімпійські надії» заплановані веслування на каное та байдарках.

Учасниками заходу стали учні Полтавського багатопрофільного ліцею №1, загальноосвітніх шкіл №2, №34, №22, №9, студенти факультету фізичної культури та спорту ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка.

Флеш-моб «Jump Squats» провела студентка IV курсу спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Анна Ляшенко. Кількість стрибків дорівнювала кількості золотих медалей, здобутих учнями закладів загальної середньої освіти на міжнародних змаганнях – 14.

Головним суддею спортивних змагань став вчитель фізичної культури Полтавської гімназії №33 Валерій Білома, володар звання «Вчитель року».

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка