2019-10-25

Полтавських архітекторів запросили на навчання до німецького університету

21 жовтня до ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка завітали партнери з Технічного університету Любеку (THL). Німецькі спеціалісти поділилися практичним досвідом зі студентами та співробітниками ННІАБ та нагадали про програму подвійних дипломів

Полтавських архітекторів запросили на навчання до німецького університету

З 2018 року діє угода про співпрацю між ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, GIZ Україна та Технічним університетом Любеку (Technische Hochschule Lübeck), у рамках якої майбутні архітектори та інженери мають можливість отримати диплом німецького університету за дворічною магістерською програмою з інтегрованого міського планування. У її розробці брали участь науково-педагогічні працівники навчально-наукового інституту архітектури та будівництва нашого університету.

Технічний університет Любеку представили доктор технічних наук, професор Гельмут Офферманн і дипломований інженер, практикуючий архітектор Клаус Брендле.

У зустрічі взяли участь директор навчально-наукового інституту архітектури та будівництва ПолтНТУ, к.т.н. Олександр Зима, завідувач кафедри архітектури та міського будівництва ПолтНТУ, доктор технічних наук, професор Олександр Семко, старший викладач кафедри архітектури будівель та містобудування ПолтНТУ Андрій Конюк, доцент кафедри архітектури будівель та містобудування, канд. арх. Олександр Савченко, доцент кафедри архітектури будівель та містобудування, канд. арх. Тарас Руденко, студенти архітектурного та будівельного напрямів підготовки.

Доктор технічних наук, професор, викладач основ організації будівництва THL Гельмут Офферманн поділився практичним досвідом по впровадженню онлайн-навчання у процес викладання дисциплін архітектурного та будівельного напрямів. Клаус Брендле – фахівець з вивчення психології архітектури та культури будівництва, розповів про реалізацію освітніх проєктів з архітектури та міського планування в українських університетах.

Німецьких науковців зацікавило використання освітніх інновацій, що впроваджуються у нашому університеті для ефективної практичної підготовки випускників архітектурних та будівельних спеціальностей, бажання студентів останнього та передостаннього року підготовки навчатися за англомовними чи німецькомовними магістерськими програмами.

Викладачі обговорили з німецькими колегами стратегію подальшої співпраці університетів-партнерів: навчання майбутніх архітекторів та інженерів у Німеччині, стажування науково-педагогічних працівників навчально-наукового інституту архітектури та будівництва, освітній обмін через участь у спільних проектах, наукових конференціях, публікації у престижних міжнародних фахових виданнях.