2019-10-03

Полтавський досвід будівництва доступного житла представили у Мадриді

Міжнародна федерація бетону (fib) спільно з Іспанською асоціацією будівництва (ACHE) організувала триденний симпозіум в Інституті будівельних наук імені Едуардо Торрохи в Мадриді. Викладач Ольга Гарькава представила результат наукової роботи колективу авторів

Полтавський досвід будівництва доступного житла представили у Мадриді

26 – 28 вересня на International fib Symposium on Conceptual Design of Structures до іспанської столиці прибули 160 науковців з 30 країн світу.

Доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів, кандидат технічних наук Ольга Гарькава презентувала на симпозіумі результати наукової роботи колективу авторів – співробітників кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій та опору матеріалів ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка: д.т.н., професора А.М. Павлікова, к.т.н. О.В. Гарькавої та аспірантів Б.А. Бариляка і Ю.О. Приходько.

«У роботі розглянуто й проаналізовано впроваджуваний у місті Полтава залізобетонний безконсольно-безкапітельно-безбалковий каркас для будівництва доступного житла. Висвітлені особливості роботи та розрахунку збірних плит перекриття в складі залізобетонної каркасної будівлі. Розглянуто проблеми в проектуванні безкапітельно-безбалкового каркасу з метою підвищення його надійності. На симпозіумі були створені найкращі умови для спілкування, обговорення нових ідей та обміну досвідом науковців та виробничників будівельної галузі», – розповіла викладач, учасниця симпозіуму.

Наукова стаття про роботу опублікована у збірнику «Proceedings of the International fib Symposium on Conceptual Design of Structures».

Провідні фахівці у сфері будівництва та архітектури прочитали 4 ключові лекції. Під час воркшопів учасники симпозіуму підвищували практичні навики з проектування та зведення будівельних конструкцій з максимальним використанням комп’ютерних, хмарних технологій та технологій 3D-друку, які зараз активно впроваджуються в будівельну галузь.