2018-10-19

ПолтНТУ активно розвиває співробітництво з бізнесом, реалізуючи принцип: «Освіта+Наука+Бізнес+Влада», який досягає успішного результату

19 жовтня 2018 року відбулося урочисте підписання угоди про науково-технічне співробітництво в галузі підготовки фахівців із вищою освітою між Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка та дилерською компанією «Автосервіс-Альянс», яка реалізує та обслуговує автомобілі провідних світових брендів BMW, Mazda, Fiat.

ПолтНТУ активно розвиває співробітництво з бізнесом, реалізуючи принцип: «Освіта+Наука+Бізнес+Влада», який досягає успішного результату

     Угоду підписали ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко та директор підприємства Андрій Левченко. Співробітництво спрямовано на забезпечення практичної підготовки студентів університету, поєднання освітнього процесу з виробничою діяльністю, забезпечення підприємства інженерними кадрами.


     Співпраця відкриває нові можливості організації виробничих  практик студентів навчально-наукового інституту інформаційних технологій і механотроніки, спеціальностей «Автомобільний транспорт», «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Електромеханіка», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія» з урахуванням сучасних досягнень науки, техніки і технології та інноваційних  методів організації виробництва, проведення стажування студентів-старшокурсників з перспективою подальшого працевлаштування, а також підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та викладачів відповідних кафедр.


     Під час відвідування підприємства директор компанії «Автосервіс-Альянс» Андрій Левченко  ознайомив студентів із організацією роботи дилерського центру та виробничим процесом обслуговування і ремонту автомобілів.


     На сьогоднішній день вже 15 студентів навчально-наукового інституту інформаційних технологій і механотроніки університету пройшли стажування на підприємстві «Автосервіс-Альянс» і  5 студентів отримали пропозиції щодо працевлаштування.


     Співробітництво з високотехнологічними підприємствами дає можливість студентам здобувати практичні навички на сучасній виробничій базі, що є основою для розвитку дуальної освіти та забезпечує підготовку висококваліфікованих фахівців, затребуваних на ринку праці.


     Тож запрошуємо амбітну молодь до навчання у ПолтНТУ – інноваційному університеті, який співпрацюючи з провідними європейським компаніями допоможе реалізувати Вашу мрію!


ІАЦ ПолтНТУ