2018-02-13

ПолтНТУ продовжує активну співпрацю з провідними вишами Польщі

Із робочим візитом до Білостоцької політехніки завітав ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко.

ПолтНТУ продовжує активну співпрацю з провідними вишами Польщі

 

У ПолтНТУ продовжується активна співпраця із провідними вишами світу, так, уже котрий рік поспіль, університет веде активну спільну діяльність із навчальними закладами Польщі. Завдяки подібній співпраці студенти України мають унікальну можливість отримувати одразу два дипломи обох країн, проходити практику та стажування у Європі та навчатись за обміном.

Саме тому, під час робочого візиту до Польщі разом із ректором Білостоцької політехніки Лехом Дзенісом ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка зустрілись, аби підбити підсумки співпраці у 2017 році та узгодили спільний план дій на 2018 рік.

Аби ще більше поліпшити умови навчання студентства, новим напрямом співпраці було визначено мовну підготовку філологами Білостоцької політехніки в Українсько-Польському центрі ПолтНТУ для студентів університету, створення спільних міжнародних науково-практичних лабораторій за спеціальностями механотроніка, автомобілі та автомобільне господарство.

Як зазначили ректори вишів, подібна система стартує вже з нового навчального року та стане ще більшим розвитком для підготовки різносторонньорозвинених  висококваліфікованих фахівців своєї справи.

Рена Дарсанія,

ІАЦ ПолтНТУ