2016-08-19

ПолтНТУ учасник програми «4 Кроки до Інновацій»

Завершено другий етап спільної навчально-практичної програми «4 Кроки до Інновації», що реалізується в рамках Угоди про партнерство з питань комерціалізації результатів науково-технічної діяльності між Міністерством освіти і науки України та групою компаній GrowthUp.

ПолтНТУ учасник програми «4 Кроки до Інновацій»

Днями Міністерством освіти і науки України було оголошено результати другого етапу реалізації спільної навчально-практичної програми «4 Кроки до Інновації». За висновками міжнародних експертів у наступному етапі програми візьмуть участь чотири проекти, серед яких проект, запропонований командою науковців ПолтНТУ: «Засоби забезпечення електромагнітної сумісності систем розумного будинку».

Далі учасників програми очікує напружена робота з провідними фахівцями у галузі трансферу технологій. Адже керуючий партнер Програми – бізнес-акселератор GrowthUP (український бізнес-акселератор, сфокусований на роботі з технологічними стартапами, який працює в цій галузі з 2005 року та має досвід реалізації декількох десятків вдалих проектів) на наступному – третьому етапі програми забезпечить командам науковців всебічну методичну підтримку та супроводження їх проектів на шляху до комерціалізації і трансферу розроблених в межах програми технологій.

Нагадаємо, що метою спільної навчально-практичної програми «4 Кроки до Інновації»є сприяння підвищенню рівня знань науковців з планування та побудови проектів у сфері технологічного бізнесу, пошуку потенційних інвесторів для здійснення науково-технологічних розробок вищих навчальних закладів та подальшої їх комерціалізації і трансферу технологій. Програма складається з чотирьох етапів: лекційні заняття; відбір команд за проектами; методична підтримка R&D та підтримка комерціалізації проекту.

Перший етап Програми стартував 26 – 27 травня у форматі дводенного навчання – навчальних семінарів з питань технологічного бізнесу та комерціалізації результатів науково-технічної діяльності, участь в якому взяли понад 100 науковців, науково-педагогічні працівників, аспірантів та студентів із 46 вищих навчальних закладів.

 

За матеріалами МОН України