2017-12-11

ПолтНТУ взяв участь в освітній програмі HUAWEI

8 грудня представники ПолтНТУ взяли участь в урочистій зустрічі ректорів провідних вищих навчальних закладів України, яка відбулась у Київському національному університеті імені Т.Г. Шевченка, з нагоди завершення чергового етапу програми Huawei «Насіння для майбутнього».

ПолтНТУ взяв участь в освітній програмі  HUAWEI

     Компанія Huawei вже другий рік поспіль влаштовує конкурс серед студентів українських вищих навчальних закладів  у рамках програми «Насіння для майбутнього», який у 2017 році став всеукраїнським. Проект впроваджує нові можливості співробітництва між освітою та бізнесом у вигляді спільних та грантових проектів у галузі телекомунікацій.

     Програма передбачає відбір найкращих студентів у сфері інформаційно-комунікаційних технологій для навчальної поїздки до КНР. Можливість ознайомитися із новітніми технологічними розробками має мету переконати молодих людей у правильності обраного фаху та спонукати повертатися в Україну для того, аби збудувати цифрове майбутнє на Батьківщині.

     За два роки у проекті взяли участь 12 університетів та академій. Відвідали КНР 20 студентів із 10 вишів. Хлопці та дівчата зі всієї України – від Львова до Покровська, від Одеси до Полтави – стали справжніми друзями. Представником від Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка став студент навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки Владислав Семенов.

     Також у рамках освітнього проекту відбулась зустріч засновників програми із представниками адміністрації вишів-партнерів України. Під час зустрічі проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Анатолій Мартиненко презентував віце-директору компанії Huawei у Європі та Азії Marco Xu, генеральному директору Huawei Zhou Haojie, старшому менеджеру науково-дослідницького центру ТОВ «Хуавей Україна» Миколі Ушакову, та PR-менеджеру ТОВ «Хуавей Україна» Віталію Матарикіну Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка та можливості співробітництва.


     За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці університету із провідною компанією ТОВ «Хаувей Україна».

ІАЦ ПолтНТУ