2018-09-26

ПолтНТУ взяв участь у конференції «Багатохвильова астрофізика від радіо до гамма-променів»

25 вересня у Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна відбулася Друга Італійсько-Українська наукова конференція «Багатохвильова астрофізика від радіо до гамма-променів».

ПолтНТУ взяв участь у конференції «Багатохвильова астрофізика від радіо до гамма-променів»

     Урочисто відкрили роботу Італійсько-Української конференції ректор Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Віль Бакіров, директор департаменту науки та освіти Харківської облдержадміністрації Лариса Карпова, Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечілія, науковий директор INAF Філіппо Зербі, президент Української астрономічної асоціації академік Ярослав Яцків та почесний доктор Каразинського університету Массімо Капаччіолі.

     Від імені ректора Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Володимира Онищенка на конференції виступила проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька, яка закцентувала увагу на важливості вивченні питань радіо- й астрофізики, зокрема проведенні таких міжнародних заходів, тим самим сприяючи інтеграції української науки до світового дослідницького простору.

     Участь у конференції взяли понад 20 провідних вчених з Італії, представники Національної академії наук України та відомі українські вчені. ПолтНТУ є учасником такої потужної наукової конференції, адже університет має значні наукові традиції, пов’язані з видатним теоретиком космонавтики Юрієм Кондратюком, ім’я якого насить університет!

ІАЦ ПолтНТУ