2019-10-03

Правники розкрили приховані можливості шлюбних договорів

27 вересня відбулося засідання Комітету Асоціації правників України з цивільного, сімейного та спадкового права. Юристи пояснювали про приховані можливості шлюбних договорів

Правники розкрили приховані можливості шлюбних договорів

Актуальність обраної теми доведена потребами суспільства, адже серед полтавців стрімко зростає тенденція до укладення шлюбних договорів. Українці все частіше розглядають його як дієвий засіб правового впливу на обраного партнера.

Захід відбувся за сприяння та організаторської підтримки Відділення АПУ в Полтавській області. Модератором засідання виступила член ради Комітету АПУ з цивільного, сімейного та спадкового права, юрист ЮФ «Астерс» Ольга Лепіхіна. Від ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка участь взяла кандидат юридичних наук, доцент кафедри фінансів і банківської справи Олена Скрильник.

Жваве обговорення викликала думка, яку підтримала більшість аудиторії – про сприйняття полтавцями шлюбного договору як ознаку недовіри у сімейних стосунках.

Ольга Лепіхіна спростовувала існуючі міфи щодо шлюбних угод, визначила потенційну цільову клієнтську аудиторію, для якої це стане в нагоді, приховані можливості шлюбних угод та горизонти їхнього застосування. «Шлюбний договір стане порятунком для бізнесу», – наголосила модератор. Подискутували і про роль адвоката в процесі узгодження умов шлюбного договору, закцентували увагу на деталях підготовки проекту цього документа.