2019-11-13

Дарина Вербова нагороджена премією за наукову роботу про поводження з побутовими відходами в громадах

Студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала призером щорічного конкурсу «Від студентського самоврядування - до самоврядування громад»

Дарина Вербова нагороджена премією за наукову роботу про поводження з побутовими відходами в громадах

«Відбулося засідання журі щорічного конкурсу студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування до самоврядування громад», заснованого Полтавською обласною радою з метою сприяння суспільним ініціативам студентської молоді, її залучення до активної участі у житті територіальних громад області», – повідомила Олена Харченко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.

Студентка IV курсу Дарина Вербова здобула третю премію та грошову винагороду у сумі 1000 гривень за наукову роботу «Впровадження територіальними громадами сучасних практик поводження з твердими побутовими відходами на засадах міжмуніципального співробітництва».

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА, на розгляд журі конкурсу було подано 15 наукових робіт з семи закладів вищої освіти III-IV рівнів акредитації Полтавщини.

Учасники презентували власні наукові доробки та відповідали на питання за тематикою дослідження. Журі відзначило високий науковий рівень та актуальність обраної тематики поданих робіт.

Серед переможців – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, Полтавської державної аграрної академії, Полтавського університету економіки і торгівлі, Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

Першу премію та грошовий приз у 3000 гривень виборола:

  • Руслана Величко, студентка Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка за наукову роботу

«Технологія озеленення подвір’я закладу освіти як основа екологічного виховання учнівської та студентської молоді».

Другою премією та грошовим призом у 2000 гривень відзначені:

  • Валерія Будаква, студентка Полтавської державної аграрної академії – за наукову роботу «Значення громадського простору в суспільному житті та вплив молоді на його розвиток»;
  • Вікторія Блоха, студентка Полтавського університету економіки і торгівлі –за наукову роботу «StartUp-проєкт-створення приладу для зручної та ефективної переробки сміття в домашніх умовах»;

Третю премію та грошовий приз у 1000 гривень здобули:

  • Анастасія Мельник, студентка Полтавського університету економіки і торгівлі – за наукову роботу «Партиципарне бюджетування як інструмент місцевих ініціатив»;
  • Марія Андрієнко, студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського – за наукову роботу «Стратегічні напрями сталого екологічного розвитку м. Кременчука»;
  • Дарина Вербова, студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – за наукову роботу «Впровадження територіальними громадами сучасних практик поводження з твердими побутовими відходами на засадах міжмуніципального співробітництва».

Урочисте нагородження лауреатів конкурсу «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад» відбудеться 7 грудня, напередодні Дня місцевого самоврядування.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає переможницю та бажає нових цікавих наукових відкриттів і блискучих перемог!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Фото надані Департаментом
інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Полтавської облдержадміністрації