2022-05-21

Привітання з нагоди Дня науки

Шановні колеги, науково-педагогічні працівники, наукова громадськість і академічна спільното – вітаю з Днем Науки!

Привітання з нагоди Дня науки

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за понад двохсотрічну історію сформував унікальну наукову атмосферу та освітні традиції.

Лихоліття попередніх воєн відбились на становленні наших потужних наукових шкіл, які підготували чимало українських науковців і продовжують виховувати нові покоління молодих науковців.

Ми досягли високих результатів, про що свідчать позиції у світових рейтингах і лідерство у національних, плідної співпраці з бізнесом, адже наукова творчість в усьому світі відбувається в університетах.

Особливо пишаюсь нашою сучасною системою підготовки наукових кадрів, розвитком молодіжної науки, створеними максимально сприятливими умовами для молодих вчених і спадковістю поколінь — молоді вчені залишаються продовжувати справу своїх вчителів, щороку здобувають найвищі державні нагороди. Окремими вагомими здобутками Полтавської політехніки є визнання державою внеску наших науковців у розвиток української науки, відзначення престижними державними преміями та визнання світової академічної спільноти.

Тепер перед нами постали нові виклики. Ми нарощуємо свій науково-дослідний потенціал, активно розвиваємо пріоритетні для відбудови інфраструктури та економіки України наукові напрями, нові технології, інновації.

Саме ефективна наукова діяльність і збереження наукового потенціалу є основою для відновлення і успішного розвитку країни у майбутньому.

Пишаймося високим званням – Науковець!

Нехай кожен науковий проєкт наближає Перемогу!

Нехай розвивається Наука заради Миру!

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,

д.е.н., професор,  заслуженого працівника освіти України,

лауреат Державної премії в галузі науки і техніки України,

кавалер ордена "За заслуги" ІІІ ступеня,

голова Полтавської філії Північно-східного наукового центру НАН і МОН України

Володимир ОНИЩЕНКО