2020-02-19

Reikartz Hotel Group навчить студентів стандартам гостинності на спеціальному онлайн-курсі

18 лютого у Національному університеті імені Юрія Кондратюка керівник навчального центру найбільшої готельної мережі в Україні Reikartz Hotel Group Ірина Магалецька ділилась складовими успішної кар’єри у готельному бізнесі

Reikartz Hotel Group навчить студентів стандартам гостинності на спеціальному онлайн-курсі

Відкрита лекція відбулася у рамках реалізації угоди про співпрацю з мережею готелів Reikartz, під час якої студенти 2, 3 та 4-го курсу спеціальності «Туризм» дізналися як працюють сучасні готелі на прикладі найбільшої готельно-ресторанної мережі в Україні.

«Reikartz Hotel Group – дуже велика мережа. Але кількість ще не означає якість, тому щодня доводимо нашим гостям, що ми не тільки найбільші, а ще й найкращі. Об’єктивним показником якості готелю є оцінка відвідувачів на сайті booking.com, яку неможливо змінити чи видалити, та перевірки телевізійними програмами. Наприклад, наші заклади перевіряли усі ведучі програми «Ревізор» – кожного разу ми отримували відзнаку», – розповіла керівник навчального центру Reikartz Hotel Group Ірина Магалецька, яка вже 14 років працює у сфері гостинності. Встигла попрацювати офіціантом, адміністратором, стала кухарем 4-го розряду та власником бізнесу.

В Україні мережа готелів Reikartz представлена майже у кожному місті: тут їх 38 і ще 5 у Швеції. Історія створення бренду бере початок від 2003 року: «Усе почалося з того, що група бельгійських архітекторів приїхала до Львова і побачила, що європейцям немає де жити в Україні. Вони зрозуміли, що це ніша, у якій можна розвинути готельну сферу і викупили у центрі міста історичну будівлю. Це був перший готель Reikartz», – розповіла Ірина Магалецька.

Під час лекції студенти дізналися, що до бренду Reikartz Hotel Group входить кілька суббрендів, готелі яких різняться між собою ціновою категорією, асортиментом послуг та умовами проживання.

«У Яремче є готель категорії Vita park. У ньому є дитячі та дорослі басейни, джакузі, організація різних екскурсій у гори. У Черкаській області готель такої категорії має міні-зоопарк та велодоріжки», – пояснила лекторка.

Представниця компанії охарактеризувала типового гостя мережі готелів Reikartz та назвала головні складові успішного працівника: «Наш гість – це людина з бізнесу, для якої є важливими три речі: м’яка постіль, гарячий душ та ситий сніданок. Щоб надавати послуги професійно та бути гарним фахівцем, потрібно мати ген гостинності, постійно розвиватися і навчатися, бути готовим працювати 24/7».

Директор Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш наголосила на важливості проведення подібних зустрічей з представниками бізнесу: «Співпраця з мережею готелів Reikartz є дуже важливою, у першу чергу тому, що це найбільша готельна мережа в Україні і наші студенти можуть отримати практичні компетенції та навички від провідних фахівців. У результаті, вони можуть бути затребуваними на ринку праці готельного, ресторанного, туристичного бізнесу. Сподіваюся, що студенти більш відповідально поставляться до навчального процесу, бо пані Ірина показала їм, що теорія і практика тісно пов’язані»

Третьокурсник спеціальності «Туризм» Олександр Попов: «Інформація дуже цікаво інтегрована під стиль навчання. Це був корисний досвід від провідних фахівців готельно-ресторанної справи».

Студентка групи 401-ЕТ Катерина Герасименко: «Вважаю, що ця зустріч була дуже ґрунтовною: ми дізналися багато нового та цікавого. Також з нами поділилися можливостями для професійного розвитку, тому обов’язково буду приходити на такі заходи».

«Зазвичай, в університетах України ми проводимо лише ознайомлювальні лекції, щоб зацікавити студентів і в проходженні практики, і в працевлаштуванні. З Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зокрема з кафедрою туризму, ми вирішили поглибити співпрацю: не обмежуватися одним заняттям, а зробити цілий курс, щоб уже в кінці семестру студенти мали реальні конкретні знання та навички роботи. Студенти, які були сьогодні тут, демонстрували свою відкритість, зацікавленість. Через місяць, під час наступної зустрічі, я зможу точніше сказати наскільки активно вони проходять запропонований мною онлайн-курс. Зараз у них є натхнення, той «гачок», що їх зачепив і поки воно не згасне – побачимо наприкінці наших зустрічей», – у нашому університеті Ірина Магалецька.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно реалізує формулу «освіта + бізнес + наука» та постійно співпрацює з провідними компаніями, а подібні зустрічі дозволяють студентам зрозуміти сучасні тенденції в обраній сфері, дізнатися особливості та отримати можливість отримати омріяну роботу

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»