2021-08-24

Ректор політехніки вітає з 30-річчям Незалежності України!

Шановні науковці, викладачі, співробітники, студенти і випускники Полтавської політехніки, а також вся українська академічна спільното! Шановні друзі і партнери Університету! Шановні громади Полтавщини!

Ректор політехніки вітає з 30-річчям Незалежності України!

Третина з останнього сторіччя історії Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" – це роки самовідданої праці не одного покоління колективу на благо української науки, вищої освіти, економіки та суспільства Незалежної України!

Усі ці 30 років ми навчаємо найкращих фахівців у обраних сферах і пишаємось нашими випускниками, які вже зробили свій внесок у добробут держави. Немає жодного куточку на Полтавщині, звідки до нас не вступали на навчання, і радісно зустрічаємо представників усіх інших областей нашої держави, багатої на таланти. Ми пишаємось своєю місією єднання і просвіти.

День Незалежності України – головне державне Свято, яке особливими почуттями відгукується у серці кожного Українця.

Ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР абсолютною більшістю голосів Акта проголошення незалежності України увінчало тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю. Це стало початком відліку нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

Незалежність для Українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини.

Боротьба за незалежність триває й нині. Ми змушені захищати територіальну цілісність і суверенітет своєї держави. Це боротьба за мирне життя на власній землі, за право бути собою, самим вирішувати, як жити і яке майбутнє обирати.

Освічені, відповідальні громадяни, верховенство закону і фахові збройні сили – запорука успішного розвитку нашої держави як потужної європейської країни.

Процвітання, рідна країно, наша чудова Батьківщино!
Ти у мене єдина!

З найкращими побажаннями від імені багатотисячного колективу Полтавської політехніки,
ректор, професор Володимир ОНИЩЕНКО