2020-08-31

Ректор політехніки взяв участь у педконференції «Візія реформування освіти Полтави»

31 серпня у Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка освітяни міста провели традиційну серпневу педагогічну конференцію, узагальнили підсумки минулого навчального року і нагородили кращих педагогів Полтави.

Ректор політехніки взяв участь у педконференції «Візія реформування освіти Полтави»

Цьогорічна конференція мала назву «Візія реформування освіти Полтави». Педагоги моделювати освіту у найближчому майбутньому і обговорили такі питання як сертифікація вчителів, узагальнений досвід роботи Державної служби якості в Полтавській області, проблеми дистанційної та інклюзивної освіти, створення потужного центру STEAM-освіти, проведення інституційних аудитів у закладах  загальної середньої  освіти тощо. Представники закладів вищої освіти були запрошені у якості почесних гостей.

 «Педагоги міста виконують надзвичайно важливу місію – займаються формуванням освітньо- наукового-потенціалу молоді Полтавщини,  підготовкою висококваліфікованих фахівців, роблячи вагомий внесок у розвиток нашої держави!

Новий навчальний рік починається у незвичайних умовах, виклики в умовах пандемії COVID-19  поступово змінюють нас, але твердо переконаний,  що вони всім під силу.

Щиро дякую за конструктивну, плідну співпрацю протягом минулого, такого непростого, навчального року адміністраціям та учителям шкіл міста із закладами вищої освіти Полтавського регіону. Висловлюю слова щирої подяки на адресу шанованих колег за роботу з обдарованою молоддю – незважаючи на те, що через епідемію коронавірусу не відбулися фінальні етапи Всеукраїнських предметних олімпіад  та конкурсів-захистів Малої академії наук України, маємо чималу кількість призерів серед учнів-«МАНівців». Бажаю подальших успіхів у вихованні майбутнього покоління – інтелектуальної еліти Полтавщини!» – привітав учасників конференції ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Цьогорічна серпнева конференція була найочікуванішою подією року,  занадто багато аспектів нашого життя було перенесено в онлайн-режим, педагогам міста довелося в екстремальних умовах опановувати інноваційні технології, впроваджувати принципи дистанційної освіти в умовах карантину.   Тішуся з того, що  незважаючи на нечувану складність  у минулому навчальному році,  освітяни міста  не лише подолали  перешкоди,  але й досягли нових професійних вершин. На наступний 2020-2021 навчальний рік маємо нові не менш амбітні плани: поповнити матеріально-технічну базу закладів загальної середньої освіти, дитячих садочків, закладів позашкільної освіти, продовження сертифікації учителів шкіл міста, налагодження тісної освітньої співпраці з закордонними партнерами», – зазначив начальник управління освіти Юрій Матвієнко.

До святкових привітань приєдналася заступниця Полтавського міського голови Тетяна Юрченко: «Для кожного з вас, хто живе школою, садочком чи позашкільним закладом, хвилюючою є мить, коли ми підводимо підсумки минулого року, нагороджуємо кращих з кращих. Безумовно, всі ви заслуговуєте на достойні умови праці, радіючи покращенням матеріально-технічної бази своїх закладів, чимало робите  для того, щоб діти навчалися в світлих затишних класах. Міська влада й надалі буде докладати максимум зусиль, щоб зробити навчання та працю учителів у школах Полтави максимально комфортними. Дякуємо за те, що ви гідно зустріли виклики сьогодення і не відступили перед труднощами».

У рамках конференції відбулася церемонія нагородження кращих освітян Полтави та презентація відеоролику про 5 сучасних освітніх викликів в умовах пандемії. Педагоги розглянули методичні питання впровадження змішаного формату навчання в особливих умовах, використання елементів STEAM-освіти у початкових та середніх класах, нормативно-правові документи, що регламентують освітню діяльність.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»