2021-06-30

Ректор та міський голова вручили дипломи бакалаврам політехніки

29 червня 893 випускника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримали бакалаврські дипломи. 61 відмінника відзначили за успіхи в навчанні, 15 студентів отримали нагороди за активну громадянську позицію, участь в житті університету та перемоги в інтелектуальних конкурсах. Відзнаки обдарованій студентській молоді вручили ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко та міський голова Олександр Мамай.

Ректор та міський голова вручили дипломи бакалаврам політехніки

У Центрі студентської культури та творчості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася урочиста церемонія вручення бакалаврських дипломів. Спільна велика церемонія об’єднала випускників різних спеціальностей усіх навчально-наукових інститутів та факультетів, які отримали дипломи з відзнакою та нагороди за високі успіхи у навчанні, активну громадянську позицію, заняття науковою діяльністю та активну участь у житті університету.

Цьогоріч омріяні дипломи бакалаврів отримали 893 випускники Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, ННІ інформаційних технологій та робототехніки, ННІ фінансів, економіки та менеджменту, ННІ нафти і газу, а також наймолодших структурних підрозділів – гуманітарного факультету і факультету фізичної культури та спорту. Переважна більшість талановитої студентської молоді планує продовжувати навчатися за обраним фахом та здобути диплом магістра.

Випускників з цією знаменною подією привітали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Заслужений працівник освіти України, професор Володимир Онищенко, голова Полтавської територіальної громади Олександр Мамай, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, науково-педагогічні працівники університету.

За словами ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка, сучасні випускники виявили власний інтелектуальний, творчий та спортивний потенціал у різноманітних сферах та вкотре підтвердивши позитивний імідж Полтавської політехніки.

«Шановні випускники, я щиро вітаю вас із завершенням навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр»! Сьогодні у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – святковий і урочистий день, присвячений вам, дорогі наші випускники! Цього року здобули диплом бакалавра 893 студента, які навчались за 30 спеціальностями і майже за 90 освітніми програмами на різних факультетах.

Ви завершуєте навчання в класичному університеті, який гордо носить ім’я Юрія Кондратюка. Нещодавно ми відзначали річницю з дня народження патрона нашого університету – людини, яка мріяла про космос і її мрія збулась! Людина, яка побудувала траєкторію польотів на Місяць, за якою американська компанія NASA відправила космічний корабель. І я, проводячи паралелі, хочу відмітити: мрійте і ви, ваша мрія точно збудеться, а Полтавська політехніка допоможе вам вибудувати траєкторію вашого житттєвого і професійного успіху.

Я знаю, що більшість планує продовжувати навчання на магістратурі, але для цього необхідно пройти певні випробування, гарно вивчити англійську мову і успіх гарантований. А сьогоднішній день і побажання міського голови налаштують на позитив і ви точно досягнете своєї мрії.

Дивлячись на вас таких освічених, гарних уже бакалаврів, бажаю основного – не зупинятись на досягнутому і сягнути своєї мети, а університет допоможе! До зустрічі 1 вересня в магістратурі!» – прокоментував очільник Полтавської політехніки.

Голова Полтавської територіальної громади Олександр Мамай відзначив широкі можливості для випускників: «Хочу в першу чергу звернутися до вас, шановні викладачі, що супроводжували наших випускників упродовж усього періоду навчання, а також до батьків! Як батько та дідусь, прекрасно розумію ваші переживання і хвилювання, щемкі сльози та легкий сум, як важко виховати власну дитину, а потім як ще важче відпустити у цей світ, сповнений несподіванок.

Сьогодні ми з вами допоможемо їм зробити їхню дорогу, адже від цього залежатиме доля нашого міста і нашої держави, доля вашої сім’ї і доля сім’ї у майбутньому , яку будуть створювати наші діти.

Честь вам і хвала, шановні випускники, підтримайте будь-ласка оплесками своїх батьків і своїх викладачів, вони цього заслуговують.

Вам, шановні випускники, хочу єдине що побажати і сказати – вчитися ніколи не пізно, вчитися потрібно все своє життя! І сьогодні багато хто з вас вступить до магістратури, багато хто з вас піде працювати на підприємства нашого міста, чи всієї країни, можливо, когось доля закине в інші країни, інші міста. Але де б ви не були, де б ви не відбували свою працю, ви можете пишатися тим, що навчалися в одному з найкращих університетів країни!».

Випускників, які мають вагомі здобутки, міський голова нагородив грамотами Полтавської міської ради:

Олешко Каріна – голова студентської ради Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту; заступник президента студентського парламенту Полтавської політехніки; призерка фінального етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Статистика».

Пінчук Єлизавета – студентка Навчально-наукового інституту нафти і газу, має високі освітні та наукові здобутки та є переможцем конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія» та переможцем конкурсу «До чистих джерел».

Ільющенко Юлія – студентка гуманітарного факультету, має високі освітні та наукові здобутки, отримує стипендію Міського голови м. Полтави; активно брала участь у науково-практичних конференціях, була учасником ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Каралкін Владислав – студент факультету фізичної культури та спорту, є гравцем збірної команди Полтавської політехніки з футболу та футзалу, двічі призер фіналу чемпіонатів України з футболу серед закладів вищої освіти (ЗВО) та чемпіонату України з футзалу серед ЗВО.

Під час урочистого засідання Вченої ради університету, присвяченого врученню бакалаврських дипломів, дипломи з відзнакою отримали 61 випускник, грамоти за високі наукові досягнення та успіхи у навчанні, активну громадську позицію отримали 15 випускників університету:

  • студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Дар’я Горошко;
  • студент Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Віктор Хурса;
  • студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Карина Олешко;
  • студентка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Карина Зейналова;
  • студент Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Віталій Бессонов;
  • студент Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Гваті Рой;
  • студентка Навчально-наукового інституту нафти і газу Катерина Ватель;
  • студенти Навчально-наукового інституту нафти і газу Олексій Овчаренко та Дмитро Назаренко.

Грамоту за високі успіхи в навчанні та активну участь у студентському житті отримала випускниця ННІ нафти і газу Анастасія Ногіна. Відзнаки за високі успіхи в навчанні у навчанні, активну громадську позицію та міжнародну наукову роботу отримали випускники Олександр Петренко, Агравал Капіл, Максим Ібрямов, Інеса Денисенко та Анастасія Книш.

Грамотами за високі досягнення у навчальній і науковій роботі кафедри й університету отримали випускниці ННІ фінансів, економіки та менеджменту Юлія Мусієнко, Валерія Степаненко, Катерина Золотар та Валерія Калайда.

Грамоту за активну громадську позицію та участь у профорієнтаційній діяльності кафедри й університету отримала студентка Валерія Свириденко, а грамотами за відмінні успіхи у навчанні, ініціативність, наполегливість та активну участь у науковій діяльності, високі наукові досягнення та успіхи в навчанні нагороджені Ірина Мороз, Андрій Божко, Дарія Кондрацька та Дар’я Овчаренко.

Грамоти за відмінні успіхи у навчанні отримали випускники Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Дар’я Ващенко, Олександр Гончаренко, Олексій Михайліченко, Мирослав Власенко, Дмитро Пєвнєв, Аслан Сімаєв, Денис Терсянцев, Маргарита Черниш, Анна Матяшенко та Інна Ковтун. Диплом та грамоту за високі наукові й освітні досягнення отримала переможниця численних наукових конкурсів Анастасія Бортновська.

Відзнаку за відмінне навчання та наукові досягнення, активну громадську роботу та відмінне навчання отримала випускниця Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Луїза Василенко, Анастасія Норка та Єлизавета Сучкова.

Грамоти за високі досягнення в навчанні та плідну науково-дослідницьку роботуотримали випускники гуманітарного факультету Полтавської політехніки – Юлія Ільющенко, Ірина Панченко, Марйам Фаражалла, Ірина Лобко, Ангеліна Лазебник, Юлія Радченко та Марина Слюсаренко.

Також відзначили переможців різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсів, змагань. Зокрема, іменними подяками ректора університету та почесними грамотами нагороджено:

  • Вікторію Вдовиченко – за I місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Автомобільний транспорт»;
  • Анну Шевченко – за III місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища»;
  • Оксану Бондар – за I місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузі «Пожежна безпека»;
  • Олену Кущ – за I місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва».

Випускниця Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, заступниця президента студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з інформаційного напряму Карина Олешко виступила з промовою і поділилася враженнями від років насиченого студентського життя, подякувала рідному університету, викладачам та однокурсникам за підтримку: «Згадую, як у 2017 році отримала довгоочікуваний лист, у якому зазначалося, що я стала студенткою омріяного університету. Пам’ятаю свої радісні вигуки «Я – студентка!!!»» , адресовані батькам, своє безрозмірне щастя, цілковитий захват – цього я не забуду ніколи! Цього дня минуло чотири роки з того моменту і за цей час Полтавська політехніка стала особисто для мене другою родиною, другим домом.

Від імені сьогоднішніх випускників дозвольте подякувати викладачам за отримані знання і практичний досвід, за розуміння і підтримку, за творчий підхід і підбадьорливу усмішку, що вселяли віру у власні сили і впевненість. Хочу висловити подяку моєму рідному Навчально-науковому інституту фінансів, економіки та менеджменту, кафедрі економіки, підприємництва та маркетингу за те, що навчили боротися з труднощами, бути лідерами та невпинно йти до нових перемог!

Окремі слова вдячності хочу висловити ректорові Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за, по-справжньому, батьківську підтримку студентства. Також хочу подякувати нашим почесним гостям за те, що знайшли час і завітали на наші урочистості. Бажаю усім міцного здоров’я, успіхів, багато-багато щастя і здійснення мрій!».

Студентка групи 301-ГФ гуманітарного факультету Вікторія Шефер та учасники народного аматорського колективу «Легенда» дарували вокальні та хореографічні номери випускникам. Викладачі, батьки та студенти молодших курсів університету зворушливо вітали на різних локаціях університету та робили фото на згадку.

У січні магістрам урочисто вручили дипломи, а найкращих випускників університету відзначили за високі освітні та наукові досягнення, вагомі здобутки у науково-дослідницькій роботі та спорті.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»