2018-10-17

Представники ПолтНТУ привітали колег з Опольського технологічного університету з початком нового навчального року

У розвиток започаткованих ректором Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка (ПолтНТУ), професором Володимиром Онищенком зв’язків з Опольським технологічним університетом (Польща) і на запрошення наших польських колег 4 жовтня делегація ПолтНТУ у складі д.т.н., проф., директора навчально-наукового інституту нафти і газу Ю. Винникова та ст. викл. А. Сизоненка взяла участь у гранд інаугурації нового академічного року в Ополі.

Представники ПолтНТУ привітали колег з Опольського технологічного університету з початком нового навчального року

     У наших університетів виявилося багато спільного, як-то: заходи з термомодернизації будівель; робота з обдарованими школярами; підтримка студентського спорту (у поляків – це шорт-трек, гребля, легка атлетика та ін.); реконструкція гуртожитків і футбольних майданчиків. Є й спільні проблеми – відтік обдарованої молоді у західні університети.

     Відразу після церемонії інагурації відбулася зустріч делегації ПолтНТУ з ректором і проректорами Опольського технологічного університету. Було досягнуто домовленості про проведення спільної наукової конференції, публікації, розширення професіональних зв’язків (насамперед у мехатроніці, економіці, будівництві) тощо. А для студентів відкриваються можливості стажування у наших польських колег.

ІАЦ ПолтНТУ