2018-05-20

Співробітництво з Азербайджанською Республікою триває

Делегація ПолтНТУ 17-19 квітня 2018 року із робочим візитом відвідала м. Баку, Азербайджан.

Співробітництво з Азербайджанською Республікою триває

17 квітня відбулася робоча зустріч з деканом газонафтопромислового факультету, професором Гафаром Ісмаїловим, завідувачем кафедри розробки та експлуатації нафтових родовищ, професором, членом-кореспондентом НАН Азербайджану Тулпарханом Салатовим та завідувачами кафедр газонафтопромислового та геологорозвідувального факультету Азербайджанського державного університету нафти і промисловості.

 

 

Делегація ПолтНТУ зустрілася із керівництвом Азербайджанського державного університету нафти і промисловості. Підсумовуючи результати співпраці та визначаючи нові напрями співробітництва ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко та ректор АДУНП, професор Мустафа Бабанли погодили укладення угоди про запровадження першої українсько-азербайджанської спільної підготовки бакалаврів за програмою «подвійного диплому» для студентів спеціальності «Нафтогазова інженерія і технології».

На запрошення ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка ректор, професор Мустафа Бабанли та делегація Азербайджанського державного університету нафти і промисловості візьме участь у 2-му Галузевому нафтогазовому форумі, який відбудеться на базі ПолтНТУ у вересні 2018 року.

 

 

 

 

18 квітня за сприяння Посольства України в Азербайджані делегація ПолтНТУ відвідала Фонд «Знання» при Президенті Азербайджанської Республіки. Відбулася робоча зустріч, участь у якій узяли директор Фонду «Знання» при Президенті Азербайджанської Республіки Октай Самедов, радник Посольства України в Азербайджані Олександр Сенченко, перший секретар Посольства України в Азербайджані Г. Сельский, ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко, проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька та керівник відділу міжнародного співробітництва Фонду «Знання» при Президенті Азербайджанської Республіки Джейла Мамедова. Сторони презентували свою діяльність та визначили пріоритетні напрями співпраці, зокрема робота з обдарованою молоддю (МАН України) та студентською молоддю, проведення спільних освітньо-наукових заходів та культурний обмін між Україною та Азербайджаном.

У результаті зустрічі ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко та директор Фонду «Знання» при Президенті Азербайджанської Республіки Октай Самедов підписали угоду про співробітництво. Угода з ПолтНТУ є першим документом підписаним у межах укладеного у січні 2018 року меморандуму між Посольством України в Азербайджані та Фондом «Знання» при Президенті Азербайджанської Республіки.

 

 

 

 

18 квітня відбулася робоча зустріч ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка з ректором Бакинської вищої школи нафти Ельмаром Гасимовим. Сторони обговорили виконання Меморандуму про співробітництво, підписаного минулого року між ПолтНТУ та Бакинською вищою школою нафти. Вже відбувся обмін досвідом практичної підготовки висококваліфікованих інженерів для України та Азербайджану.

Перебуваючи у Баку студенти університету, члени Студентського відділення ПолтНТУ Society of Petroleum Engineers відвідали Бакинську вищу школу нафти та зустрілися зі студентами Бакинського відділення спілки SPE.

 

 

19 квітня ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко відвідав Азербайджанський державний економічний університет, ознайомився із діяльністю провідного економічного університету Азербайджану та зустрівся з ректором університету, професором Адалатом Мурадовим. Маючи потужний навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту ПолтНТУ й Азербайджанський державний економічний університет має багато спільних напрямів для розвитку міжнародного співробітництва. Саме тому за результатами зустрічі ректорами досягнуто домовленість про підписання угоди про співробітництво між ПолтНТУ та АДЕУ під час візиту делегації університету до Баку у травні 2018 року.

 

 

19 квітня делегація ПолтНТУ відвідала Азербайджанський архітектурно-будівельний університет. В межах візиту відбулася робоча зустріч ректора ПолтНТУ, професора Володимира Онищенко та проректора з наукової та міжнародної роботи Світлани Сівіцької з ректором Азербайджанського архітектурно-будівельного університету, професором Гюльчохрою Мамедовою, проректором з навчальної роботи Акіфом Гасимовим, проректором з наукової роботи Аріфом Шаріфовим та проректором з міжнародного співробітництва Наргіз Абдуллаєвою. Представники університетів обговорили стан підготовки та відпрацювали організаційні питання проведення першої українсько-азербайджанської конференції «Building Innovations-2018», яку ПолтНТУ проводить спільно з АзАБУ в Баку у травні 2018 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 квітня ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко та проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька взяли участь у щорічній конференції Міжнародної асоціації президентів університетів «Глобалізація та нові виміри у вищій освіті». Участь у конференції взяли понад 60 керівників університетів та почесних гостей із Азербайджану, Ірану, Грузії, Індії, Польщі, Китаї, Франції, Мексики, Австрії, Данії, України та інших країн.

На початку конференції спільно з учасниками делегація університету вшанувала пам'ять національного лідера Азербайджану Гейдара Алієва на Алеї пошани та поклали квіти на Алеї пам'яті героїв Азербайджану, які загинули за незалежність і територіальну цілісність Азербайджану, серед яких і представники України.

 

 

 

 

Конференцію відкрив ректор Азербайджанського державного університету нафти і промисловості, професор Мустафа Бабанли.

Участь у роботі конференції взяв Цехун Байрамов, Міністр освіти Азербайджанської Республіки. Говорячи про освітню стратегію в Азербайджані, С. Байрамов розповів про важливість розвитку людського капіталу та встановлення багатосторонньої співпраці в умовах сучасної глобалізації.

У своєму виступі Міністр освіти і науки Грузії Михайло Чхенкелі зазначив, що освіта – це простір, який вимагає ще більшого співробітництва, ніж інші сфери життя. Він акцентував на важливості та актуальності проведення такої конференції та висловив сподівання на позитивний ефект для системи освіти Грузії.

Виступив ректор Кавказького університету, президент Міжнародної асоціації президентів університетів, професор Какха Шенгелія, який зазначив, що ця конференція є важливою платформою для розвитку наукового співробітництва та встановлення нових відносин між різними країнами та народами.

 

 

 

 

 

 

 

 

На панелі конференції виступила Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Азербайджані Орелія Бушез, яка розповіла про Азербайджансько-Французький університет як найбільш унікальний проект у галузі вищої освіти в обох країнах. Потім панель конференції продовжив віце-президент Страсбурзького університету Філіп Турек, який презентував учасникам проект УФАЗ.

Делегація університету взяла участь у зустрічі ректорів азербайджанських та грузинських університетів за участі Міністра освіти і науки Грузії Михаїла Чхенкелі та Міністра освіти Азербайджану Цехуна Байрамова. Учасники зустрічі домовилися про створення Асоціації азербайджанських та грузинських університетів. Ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко у своєму виступі проінформував учасників про сучасні тенденції реформування вищої освіти в Україні та висловив готовність приєднатися до азербайджансько-грузинсько-української співпраці у форматі асоціації.

 

 

 

 

 

 

Наприкінці першого дня конференції разом із Міністром освіти і науки Грузії Михайлом Чхенкелі та учасниками конференції ректор ПолтНТУ ознайомився із виставкою освітніх послуг та досягнень університетів Азербайджану.

 

 

 

 

18 квітня відбулася робоча зустріч делегації ПолтНТУ із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Азербайджані Олександром Міщенком та радником Посольства України в Азербайджані Олександром Сенченко. Ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко презентував пану Послу результати співробітництва ПолтНТУ з азербайджанськими закладами вищої освіти. Вельмишановний пан Посол та ректор університету обговорили перспективи популяризації України та співпраці з закладами освіти.

На запрошення ректора ПолтНТУ Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджані Олександр Міщенко підтвердив свою участь у відкритті першої українсько-азербайджанської конференції «Building Innovations-2018», яку ПолтНТУ проводить спільно з АзАБУ в Баку.

 

 

Перебуваючи в Баку за сприяння Посольства України в Азербайджані ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко презентував університет Суспільно-політичній газеті ЕХО «Азербайджан и Украина развивают сотрудничество в области образования», журналіст Дж. Алекперова та Міжнародному інформаційно-політичному порталу EurasiaDiary «Как будет работать программа двойных дипломов для украинских и азербайджанских студентов?», журналіст Наталія Гулієва.