2021-04-19

Стейкхолдери обговорили критерії якісної підготовки докторів філософії економічних спеціальностей

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася робоча зустріч викладачів кафедри менеджменту і логістики зі стейкхолдерами спеціальностей 073 «Менеджмент» та 051 «Економіка». Науковці, аспіранти та досвідчені експерти обговорили ефективність підготовки конкурентоспроможних фахівців, діджиталізацію освіти в умовах пандемії та інформаційну безпеку підприємств.

Стейкхолдери обговорили критерії якісної підготовки докторів філософії економічних спеціальностей

Науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту і логістики та здобувачі PhD-рівня спеціальностей 073 «Менеджмент» та 051 «Економіка» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та кандидат економічних наук, заступниця директора IT-компанії «StarLightMedia» Ольга Тимофеєва провели робочу зустріч та обговорили критерії якісної підготовки докторів філософії за економічними напрямками, проаналізували особливості діджиталізації змістових компонентів вищої освіти в умовах пандемії та інформаційну безпеку підприємств.

З метою побудови конструктивного професійного діалогу та результативної взаємодії у сфері освіти, науки і виробництва до дискусії долучилися фахівці компанії, які проаналізували складові обох освітньо-наукових програм та висловили практичні рекомендації по поліпшенню і модернізації окремих компонентів, спрямованих на підвищення рівня підготовки конкурентоспроможних фахівців економічного профілю.

Модерували дискусію науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри менеджменту і логістики Ольга Комеліна та кандидат економічних наук, доцент, завідувачка кафедри економічної теорії та економічної кібернетики Полтавської політехніки Марина Чижевська.

За їхніми словами, сучасна організація освітньої діяльності щодо підготовки докторів філософії у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завжди є предметом широкого обговорення громадськості, учасників освітнього процесу, зацікавлених роботодавців. Це дає змогу забезпечити якість і сучасність прикладних результатів наукових розробок здобувачів та підвищити ефективність підготовки майбутніх науковців та викладачів вищої школи.

Активну позицію щодо ролі інформаційних технологій у сучасній діяльності підприємств висловили майбутні доктори філософії Володимир Даценко, Анна Черв’як, Марина Корсунська, Ірина Новицька, Мила Козик, які висловили побажання щодо посилення саме цієї складової освітньо-наукових програм.

Тематику якісної підготовки та потенційного працевлаштування випускників Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжила представниця компанії «StarLightMedia» Ольга Тимофеєва. Експертка наголосила на важливості академічної мобільності студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників як одного з пріоритетних напрямів забезпечення якості підготовки та підвищення конкурентоспроможності випускників, молодих науковців закладів вищої освіти Полтавського регіону на вітчизняному та міжнародному ринках праці.

Особливу увагу стейкхолдерка приділила організації індивідуального простору сучасного науковця в умовах пандемії, питанням інформаційної безпеки та інформаційних технологій у медіа-сфері щодо технічних засобів обробки і передачі даних, навела цікаві приклади їхнього застосування на практиці. Вона також наголосила на необхідності підвищення рівня володіння іноземною мовою, що значно розширює можливості наукового пошуку.

Під час зустрічі учасники також обговорили особливості формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів, визначили пріоритетність поглиблено вивчення інформаційних технологій у менеджменті та економіці в освітньо-наукових програмах підготовки сучасних докторів філософії. До дискусії активно долучилися викладачі кафедр менеджменту і логістики, економічної теорії та економічної кібернетики, фінансів, банківського бізнесу та страхування, студенти-бакалаври і магістри Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту.

У тематичному блоці, присвяченому спілкуванню у форматі «питання-відповідь», гарант освітньо-наукової програми, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри менеджменту і логістики Ольга Комеліна надала вичерпні відповіді на питання учасників щодо призначення та ролі окремих профільних дисциплін та виробничої практики в освітньому процесі.

У березні науковці політехніки провели робочу зустріч з представниками Полтавської торгово-промислової палати, під час якої стейкхолдери назвали професійні компетенції сучасних менеджерів та надали рекомендації для майбутніх науковців.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»