2021-05-13

Студент ННІФЕМ переміг на конкурсі зі спеціалізації «Страхування»

Студент Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдан Таранець здобув призове місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціалізації «Страхування». Автор дослідження проаналізував сучасні тенденції впровадження сучасних інформаційних технологій у бізнес-моделі традиційних фінансових установ.

Студент ННІФЕМ переміг на конкурсі зі спеціалізації «Страхування»

20 квітня на базі Миколаївського національного аграрного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Страхування». Інтелектуальне змагання провели відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України №1457 від 24 листопада 2020 року «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році» та «Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей» №605 від 18 квітня 2017 року.

Студенти провідних українських університетів демонстрували власні наукові здобутки та напрацювання за трьома тематичними напрямками:

  • «Стратегічні орієнтири розвитку страхового ринку в умовах трансформаційних змін»;
  • «Напрями підвищення результативності діяльності страхових компаній»;
  • «Моделювання розвитку страхового ринку в умовах цифрової економіки».

Члени галузевої конкурсної комісії відзначили актуальність, новизну, практичну спрямованість представлених студентських досліджень, серед пріоритетних напрямків яких – сучасні тенденції розвитку особистого страхування в Україні, аналіз фінансового потенціалу страхової компанії та механізму його формування, фінансова безпека страхового ринку України в умовах глобалізації, конкурентоздатність страхової компанії в умовах цифрової економіки тощо.

За результатами конкурсного відбору наукова робота студента III курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Навчально – наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Богдана Таранця «InsurTech як напрям інноваційного розвитку страхових ринків», виконана під керівництвом доктора економічних наук, професора кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки Світлани Єгоричевої, здобула диплом ІІ ступеня у секції «Напрями підвищення результативності діяльності страхових компаній».

Наукового керівника, доктора економічних наук, професора Світлану Єгоричеву відзначили особистою подякою Миколаївського національного аграрного університету за високий науково-педагогічний професіоналізм у підготовці переможця II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Страхування».

За словами науковиці Світлани Єгоричевої, представлене студентське наукове дослідження виконане на актуальну тему та розкриває сучасний етап розвитку суспільства, що характеризується становленням інформаційної економіки, створенням нових можливостей для інноваційного вдосконалення всіх сфер економічної, у тому числі, фінансової, діяльності.

«Цифровізація та технологізація фінансових послуг спричинили виникнення феномену фінтеху, що поєднує виникнення принципово нових високотехнологічних учасників фінансових ринків та впровадження сучасних інформаційних технологій у бізнес-моделі традиційних фінансових установ. Швидкозростаючою складовою цього процесу є InsurTech, що включає створення компаній, які використовують найсучасніші технологічні рішення для удосконалення ланцюжка створення цінності страхових продуктів, а також застосування новітніх технологій у діяльності страхових компаній», – прокоментував переможець.

Наукова новизна одержаних результатів полягає в уточненні змісту іншуртеху та виявленні тенденцій його розвитку у світі та перспектив в Україні. У подальших планах Богдана – систематизувати отримані напрацювання та продовжити дослідження за обраним напрямком.

Цього року студенти фінансово-економічних спеціальностей Полтавської політехніки здобули ряд перемог під час II туру Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт з різних галузей знань та спеціальностей. Представлені здобувачами вищої освіти розробки та практичні рекомендації неодмінно стануть в нагоді фахівцям фінансово-кредитних установ, підприємств та представникам «малого» і «середнього» бізнесу.

Пишаємося вашими науковими здобутками! Бажаємо цікавих ідей, наукових відкриттів та впевнених перемог!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»