2019-10-31

Студент ПолтНТУ здобув срібну медаль на Кубку України з боксу серед студентів

21-26 жовтня у м. Горішні Плавні тривали поєдинки Кубку України з боксу серед студентів 1992-2001 р. н.

Студент ПолтНТУ здобув срібну медаль на Кубку України з боксу серед студентів

Магістрант Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка Артем Сабадир (гр. 601-ЕМБа) став срібним призером у категорії до 91 кг.

Ректор Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко зустрівся із спортсменом і привітав з перемогою.

– Прекрасно, коли наші молоді таланти поєднують навчання та заняття спортом. Артем вдало поєднує спорт і навчання у магістратурі на кафедрі туризму та адміністрування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту. В нашому університеті ми створюємо оптимальні умови для навчання та розвитку можливостей студентів. Молоді важлива підтримка, віра в їхні сили та можливості. Щоденна наполеглива праця неодмінно дасть результат. Срібна медаль на цьому престижному турнірі неодмінно стане стимулом для досягнення нових спортивних висот, нових цікавих двобоїв та перемог, – говорить ректор.

Артем розповів про підготовку до змагань, як багато доводиться тренуватись та чому обрав цей вид спорту.

– Хто був Вашим головним суперником на Кубку України з боксу?

– У цьому поєдинку мав дуже достойного суперника – майстра спорту України з боксу, призера Чемпіонату Європи, п’ятого у рейтингу Чемпіонату світу. Було нелегко, але тримався до кінця. Витримав три раунди, суперник переміг за рішенням суддів. Це безцінний досвід, є куди рухатись вперед. Я пообіцяв собі та всім, хто мене підтримував, що без перемоги не повернусь.

– Що мотивує Вас до занять спортом? Чому обрали саме бокс?

– З дитинства займаюся цим видом спорту. Бокс імпонує мені, бо дозволяє розкритися внутрішньо, почуватися впевнено. Це благородний вид спорту, де ти можеш виявити свої чоловічі якості, виховати у собі мужність, стійкість, загартувати характер. Мені здається, саме в бойових видах спорту – боксі, боротьбі, ти в першу чергу переступаєш себе, всі свої страхи, лінощі. Якщо не тренуватися, щоденно не трудитися – нічого не досягнеш. Це закономірність, продиктована життям.

– Скільки часу займають тренування?

– Тренування у мене кожного дня, займаюся по шість разів на тиждень - звик до такого графіку. Тренує мене людина, яка власним прикладом щоденно надихає на спортивні звершення – Олександр Семенович Скрипнік, тренер-викладач з боксу Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради, заслужений тренер України та Молдови, заслужений працівник фізичної культури та спорту України. Для мене – як другий батько, завжди поряд, надихає мене на перемоги. Все життя в спорті, він просто живе нашими тренуваннями, нашими перемогами та поставленими цілями. Кожного дня маю перед собою гідний приклад для наслідування. Буду наполегливо тренуватися та прославляти наш університет на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Всеукраїнська федерація студентського боксу відзначає високий організаційний рівень проведення змагань, якісну підготовку боксерів та наполегливу роботу тренерів. «Варто відзначити, що всі спортсмени показали високласний бокс, високий рівень технічної, тактичної, фізичної підготовки, тому глядачі мали змогу спостерігати за цікавими та безкомпромісними поєдинками», – говорять організатори змагань.

Золоті медалі у десяти вагових категоріях здобули:

49 кг: Андрій Єфімович – Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова;

52 кг: Євген Овсяніков – Уманський державний педагогічний університет ім. П.Тичини;

56 кг: Ілля Щучкін – Броварське вище училище фізичної культури;

60 кг: Микита Дінєєв – Національний Університет фізичного виховання та спорту України;

64 кг: Ілля Власенко – Національний університет «Запорізька політехніка»;

69 кг: Ельвін Алієв – Броварське вище училище фізичної культури;

75 кг: Данило Мещерін – Броварське вище училище фізичної культури;

81 кг: Євген Павловський – Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка;

91 кг: Віталій Стальченко – Придніпровська державна академія фізичної культури та спорту;

91+ кг: Кирило Стоянічев – Запорізький державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького.

Всеукраїнська Федерація студентського боксу на чолі з Президентом Костянтином Калашніковим висловлює слова вдячності за підтримку у організації та проведенні Кубку України з боксу серед студентів колективу комітету з фізичного виховання та спорту МОН України (в особі голови – Вадима Стеценка), Федерації Боксу України (в особі президента – Володимира Продивуса), Горішньоплавненській міській Раді (в особі міського голови – Дмитра Бикова), колективу Полтавського національного технічного університету їм. Ю. Кондратюка (в особі ректора – Володимира Онищенка), колективу Горішньоплавненської дитячо-юнацької спортивної школи, суддівському корпусу на чолі з головним суддею змагань Віктором Чирочкою.

«Разом ми робимо велику справу – розвиваємо та популяризуємо бокс, виконавши все можливе, щоб цей вид спорту знаходив нових прихильників», – наголошує оргкомітет.

Студентський та науково-педагогічний колектив Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка щиро вітає Артема Сабадира з перемогою! Хай вона стане ще однією сходинкою до майбутніх здобутків. Бажаємо не зупинятися на досягнутому та підкорювати нові спортивні вершини!