2019-11-30

Студенти-архітектори стали фіналістами конкурсу «Steel Freedom 2019»

30 листопада у Києві зібрались 20 команд-фіналістів Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2019», де презентують свої проєкти

Студенти-архітектори стали фіналістами конкурсу «Steel Freedom 2019»

У рамках Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2019»  відбувається грандіозне свято архітектури – щорічний архітектурний фестиваль Steel Freedom Architecture Festival 2019.

На участь у конкурсі зареєструвалось 115 команд, розроблено 82 проєкта (61 проєкт соціального офісу у Маріуполі і 21 проєкт житлового комплексу у Дніпрі).

Студенти-фіналісти представляють вісім закладів вищої освіти України: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Дніпровський державний коледж будівельно-монтажних технологій та архітектури, Київський національний університет будівництва та архітектури, Національний університет «Львівська політехніка», Національний авіаційний університет, Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, Одеську державну академію будівництва та архітектури і Придніпровську державну академію будівництва та архітектури.

Проєкти фіналістів представлені на розсуд журі у двох категоріях: створення проєкту соціального офісу з громадською приймальнею міського голови в м. Маріуполь та створення проєкту житлового комплексу Alfa Residence в м. Дніпро. Замовниками виступили Маріупольська міська рада та UTG Residence (девелопер проєкту – DC Evolution).

Журі конкурсу оцінює проєкти за наступними критеріями: архітектурна та конструктивна форма, оптимальне використання сталевих конструкцій. Роботи півфіналістів конкурсу будуть експонуватися на виставці у рамках фестивалю Steel Freedom Architecture Festival 2019. На переможців чекає урочиста  церемонія нагородження.

 

Гості фестивалю можуть відвідувати захист фіналістами конкурсних проєктів, лекції провідних архітекторів та експертів, знайомитись з проєктами півфіналістів конкурсу.

Також у рамках заходів представники Мінрегіону, УЦСС, BRDO Ukraine та Міждержавної гільдії інженерів консультантів підпишуть Меморандум «Дорожня карта впровадження інформаційного моделювання будівель (ВІМ) при створенні об’єктів будівництва, об’єктів архітектури».

Організатором  Національного архітектурного студентського конкурсу та  фестивалю Steel Freedom Architecture Festival 2019 виступає Асоціація «Український центр сталевого будівництва»,  завдання якої – просування сталі як кращого матеріалу в будівництві та реконструкціях об’єктів нерухомості.

Генеральний партнер конкурсу «Steel Freedom 2019» – Група Метінвест, серед офіційних партнерів – GreenCoat / SSAB, Tekla / Trimble, Сталекс, Vikant, ЛІРА-САПР, Protan, Veka.

Захід відбувається за підтримки Національної спілки архітекторів України.