2024-11-15

Студенти Полтавської політехніки в рамках практичної підготовки завітали «на осінню каву» до стейкхолдера

Студенти спеціальності 076 Підприємництво та торгівля зустрілися з досвідченим фахівцем у сфері громадського харчування та ритейлу Русланом Малофеєвим. Обговорили проблеми і кейси, взяті з практики бізнесу і покуштували ароматної кави зі смаколиками.

Студенти Полтавської політехніки в рамках практичної підготовки завітали «на осінню каву» до стейкхолдера

Індустрія гостинності сьогодні є важливою сферою для малого та середнього бізнесу, оскільки об’єкти категорій HoReCa (від англ. «hotel, restaurant, cafe») постійно в лідерах з реалізації підприємницьких намірів. Тож чергова тематика зустрічі студентського бізнес-клубу «Smart UP» була присвячена специфіці цього бізнесу. А сама зустріч відбулась спільно зі стейкхолдером спеціальності 076 Підприємництво та торгівля Русланом Малофеєвим на його бізнес-об’єкті – кав’ярні-пекарні «Смачні традиції». Тож разом з отриманням інсайтів від підприємця-практика студенти покуштували смачної кави зі смаколиками!

Пан Руслан Малофеєв є випускником Полтавської політехніки. Він досвідчений фахівець у сфері громадського харчування та ритейлу, оскільки окрім ведення власного бізнесу є регіональним директором ТОВ «ЮГФУД». Тому обговорені на зустрічі проблеми і кейси взяті з практики бізнесу, а сама зустріч відбувалась як неформальна дискусія між студентами і стейкхолдером. Пан Руслан поділився важливою інформацією для майбутніх фахівців, зокрема:

- як переконатись, що ти готовий до власного бізнесу;

- де знайти надійні інвестиції в умовах війни;

- як правильно обрати місце та визначити інфраструктуру для об’єкту громадського харчування;

- чому важливо в жодному разі не обманювати клієнта;

- чому чесний конкурентний бізнес – єдиний шлях розвитку економіки;

- як оперативно управляти асортиментом і продажами продукції для утримання прибутковості й уникнення втрат;

- чому бізнес має бути соціально-відповідальним, особливо в умовах війни.

Студенти активно обговорили інсайти зі стейкхолдером, а також висловили своє бачення розвитку цього бізнес-сегменту, давали поради щодо виявлення вподобань клієнтів та пропозиції з використання цифрових інструментів просування і розвитку кав’ярні-пекарні. Руслан Малофеєв поділився досвідом підтримки інших підприємців у започаткуванні власної справи: які це були сфери, які виникали проблеми, як їх оптимально вирішувати тощо.

Дякуємо Руслану Малофеєву за активну співпрацю у фаховій підготовці студентів та отриманні знань безпосередньо у практиків бізнес-середовища!

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»