2019-09-18

Студенти ПолтНТУ візьмуть участь у національному конкурсі для молодих архітекторів

18 вересня у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулася презентація щорічного національного студентського архітектурного конкурсу STEEL FREEDOM

Студенти ПолтНТУ візьмуть участь у національному конкурсі для молодих архітекторів

Уже п’ятий рік поспіль студенти нашого університету успішно приймають участь і змагаються за перемогу. Розроблений учасниками першого конкурсу STEEL FREEDOM 2014 студентами архітектурного факультету Едуардом та Юлією Карась проєкт торгово-розважального комплексу виборов ІІ місце у категорії ТРЦ, а група студентів архітектурного та будівельного факультетів у складі Світлани Федорової, Валерії Червоної, Яни Грубич, Ліни Дмитренко та Ольги Пальцун вийшла зі своїм проектом до півфіналу конкурсу STEEL FREEDOM 2015. У 2016 році студенти теж входили до півфіналу конкурсу та отримали цінні подарунки.

Організатори навіть відзначили ректора, професора Володимира Онищенка подякою за сприяння студентам і підтримку конкурсу. Координатори конкурсу нагадали, що відповідно підписаного меморандуму про співпрацю між ректором ПолтНТУ Володимиром Онищенком та УЦСС в особі В’ячеслава Колісника, конкурсні роботи можуть бути зараховані в якості курсових проектів.

Мета конкурсу: охопивши усі профільні вищі навчальні заклади України, надати можливість молодим архітекторам застосувати набуті навики у проектуванні і використати сталь, як основний матеріал для конструкцій з особливим акцентом на інновацію у проектних рішеннях.

Презентували конкурс координатори STEEL FREEDOM Андрій Римаренко і Надія Коваль, розповіли студентам про особливості цьогорічного конкурсу. «Це можливість для молодих інженерів показати свої знання та проявити талант при створенні реального проекту для реального замовника з перспективою подальшого працевлаштування у провідних архітекторів, а також престижних компаніях України і за кордоном», – наголошує Андрій Римаренко.

Цьогорічні конкурсні завдання є у двох категоріях: перша – створення проекту соціального офісу з громадською приймальнею міського голови в м. Маріуполь (Замовник проекту – Маріупольська міська рада); друга – створення проекту житлового комплексу Alfa Residence в м. Дніпро (Проект надано UTG Residence, девелопер проекту – DC Evolution).

Оцінювати студентські роботи як в півфіналі, так і у рамках фіналу організатори STEEL FREEDOM традиційно довірили провідним українським архітекторам, а також представникам девелоперського і консалтингового бізнесів.

Вимоги до участі:

  1. Студенти 4, 5 і 6 курсів за спеціальностями: архітектура будівель і споруд, промислове і цивільне будівництво.
  2. Кількість учасників в команді від 1 до 5 чоловік.
  3. Учасникам конкурсу необхідно запропонувати оригінальні концептуальні рішення з застосуванням сталевих конструкцій в створенні проектів об'єктів нерухомості відповідно до технічного завдання.

Реєстрація команд-учасників конкурсу STEEL FREEDOM триває з 1 по 30 вересня. Подача конкурсних проектів – до 6 листопада.

Подробиці на сайті: https://steelfreedom.ua/

Команди, які займуть призові місця, отримають винагороди:

I місце - 30 000 гривень;

II місце – 25 000 гривень;

III місце - 20 000 гривень.

Крім цього, партнери подарують учасникам різноманітні заохочувальні призи.

Одна з команд у додатковій номінації отримає участь у Європейській Архітектурній Студентській Асамблеї 2020 в Естонії, місто Валга.

Генеральний партнер конкурсу компанія «Метінвест» відзначить найбільш цікаве архітектурне рішення із застосуванням сталевих конструкцій від команд-учасників STEEL FREEDOM особливим призом. Команда-переможець в номінації від «Метінвест» вирушить разом з куратором команди в архітектурну подорож до Європи і відвідають експозицію Венеціанської архітектурної бієнале.

Ініціатором конкурсу є Український Центр Сталевого Будівництва – Асоціація ринку сталевого будівництва, учасниками якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії.

Бажаємо конкурсантам успіхів та перемог!

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка