2020-11-18

Студенти посадили «залізне» дерево на честь ювілею Полтавської політехніки

7 листопада в рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади своє дерево» студенти Полтавської політехніки поповнили колекцію екзотичних рослин регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» і посадили «залізне» дерево на згадку про ювілей університету.

Студенти посадили «залізне» дерево на честь ювілею Полтавської політехніки

Студенти-члени екологічного гуртка кафедри прикладної екології та природокористування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за доброю традицією відвідали регіональний ландшафтний парк «Нижньоворсклянський» – природно-заповідну територію на півдні Полтавщини. На честь 90-річчя університету гуртківці висадили каркас західний (Сeltis occidentalis L.), яке також називають «залізним» деревом.

«Нехай це залізне дерево, деревина якого відзначається великою твердістю, буде символом постійного розвитку нашого університету, його незламності та міці», – прокоментувала керівник гуртка, доцент кафедри прикладної екології та природокористування Наталія Смоляр.

«Обіцяємо доглядати його, поливати та досліджувати приріст, а ще встановимо біля нього пам’ятну табличку. У цього дерева є перспектива рости до 500 років та нагадувати усім відвідувачам про найкращий університет – Полтавську політехніку!» – додав президент Студентського парламенту Олександр Литвиненко.

Варто зазначити, що це не перша природоохоронна акція гуртківців на території регіонального ландшафтного парку. Влітку студенти екологічних спеціальностей проходили тут кількаденну навчальну практику, брали участь у заході, присвяченому Дню мігруючих птахів «Збережи планету від пластику», збирали сміття на маршруті-екскурсії до Зміїної гори, яке, на жаль, полишають після себе несвідомі відвідувачі.

Підготовлена на базі парку «Нижньоворсклянський» науково-дослідна робота була високо оцінена на всеукраїнському природоохоронному конкурсі «До чистих джерел». Студенти-автори стали переможцями і нагороджені дипломом II ступеня!

Тепер на згадку про історичну подію – 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», і студентів, які дбають про довкілля, парк прикрашатиме жива пам’ятка.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»