2019-11-01

Студенти-теплоенергетики вивчатимуть вентиляційні системи на шведському обладнанні

Представники фірми «Systemair» (Швеція) провели відкриту мультимедійну лекцію з дисципліни «Вентиляція та кондиціювання повітря» і відкрили навчальний стенд сучасних вентиляційних систем

Студенти-теплоенергетики вивчатимуть вентиляційні системи на шведському обладнанні

З ініціативи кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка відбулася зустріч студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників з представниками фірми-виробника сучасних систем вентиляції «Systemair». Модераторами стали канд.тех.н., доцент кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка Дмитро Гузик та директор українського представництва фірми «Systemair-Україна» Георгій Сорокін, який розповів про діяльність та продукцію фірми.

Співробітники компанії «Systemair-Україна» запропонували передати до навчальної лабораторії кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики сучасне обладнання, щоб облаштувати стенд сучасних вентиляційних систем для лабораторних та науково-дослідницьких робіт. Студенти груп 301 пНТ, 401 НТ та 501 мНТ спеціальності «Теплоенергетика» змонтували стенд під час проходження практики. Нова універсальна установка передбачає дослідження роботи елементів сучасних систем вентиляції, зокрема для практичного вивчення сучасних систем вентиляції у процесі опанування дисциплін «Вентиляція та кондиціонування повітря» та «Пиловловлення та очищення промислових викидів». У якості базового обладнання використано канальний вентилятор з регулятором кількості обертів.

Під час урочистого відкриття стенду компанія «Systemair» подарувала бездротові навушники найактивнішим студентам, які брали участь у конкурсах, та стельовий анемостат для подальшого розвитку лабораторної бази ПолтНТУ.

Компанія «Systemair» є провідним європейським виробником систем вентиляції з відділеннями в 47 країнах Європи, Північної і Південної Америки, Близького Сходу, Азії та Південної Африки. Продукція групи продається під марками Systemair, Frico, VEAB, Fantech, Menerga і Holland Heating.

Продукти проходять тестування відповідно до міжнародних норм AMCA та ISO в акредитованій лабораторії центру в Швеції. Виробництво сертифіковане відповідно до екологічних вимог ISO 9001: ISO 2000 та ISO 14000: ISO 1 996.