2024-10-17

Студентів та аспірантів політехніки запрошують взяти участь у Міжкультурному курсі від Корпусу миру США в Україні

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у партнерстві з Корпусом миру США в Україні пропонує вмотивованим студентам та аспірантам нову захоплюючу навчальну програму: Міжкультурний курс з глобального громадянства для молоді під керівництвом досвідченої викладачки з США Андреа Мейсон Гарнер та координаторки міжнародних зв’язків Полтавської політехніки Анни Павельєвої.

Студентів та аспірантів політехніки запрошують взяти участь у Міжкультурному курсі від Корпусу миру США в Україні

Цей курс дасть можливість студентам та аспірантам розвинути знання, навички та підходи, необхідні для процвітання у взаємопов'язаному, багатокультурному світі. В рамках курсу учасники зануряться в тему культурних відмінностей та отримають можливість розвинути навички міжкультурної комунікації, які стануть у нагоді як у професійному, так і в особистому житті.

Курс відкритий для студентів і аспірантів усіх спеціальностей та років навчання.  Кількість місць – 20, кількість занять – 12. Вимоги до учасників:

  • Необхідний рівень володіння англійською мовою: B1+;
  • Можливість активно брати участь у всіх заняттях.

Основні теми курсу:

  • Вступ до теми культурної обізнаності та чутливості;
  • Культурні стереотипи та упередження;
  • Виклики міжкультурної комунікації;
  • Приклади культурних непорозумінь;
  • Міжкультурні відносини та процес акультурації;
  • Інтерактивні вікторини, групові обговорення та студентські презентації.

Коли: щосереди о 17:00 (за київським часом), починаючи з 6 листопада 2024 року. 

Як долучитися: зв’яжіться з координаторкою міжнародних зв’язків університету – кандидаткою філологічних наук, доценткою, доценткою кафедри германської філології та перекладу Анною Костянтинівною Павельєвою (email: kunsite.zi@gmail.com; тел.: +3-8-095-91-08-192 – Viber, Telegram, WhatsApp, Slack, ауд. 310 ц).

Про тренерку: Андреа Мейсон Гарнер (Andrea Mason Garner) – визнана експертка з багатим міжнародним досвідом у галузі викладання англійської мови та розвитку громад. Андреа є учасницею Пілотної програми віртуальної служби Корпусу миру в Україні. Андреа працювала в багатьох країнах, зокрема в Україні, Індонезії та США, де вона ініціювала та реалізувала численні освітні програми. Вона активно брала участь у проєктах зі створення центрів академічного письма в університетах Індонезії та успішно керувала програмами стипендій для Держдепартаменту США. Під час своєї діяльності в Україні Андреа отримала понад $350 000 для реалізації важливих проєктів із розвитку громад.

Окрім цього, Андреа є постійною учасницею міжнародних конференцій, де виступала з доповідями на такі важливі теми, як критичне мислення та розробка навчальних програм. Її пристрасть – міжкультурна комунікація та розвиток глобального громадянства серед молоді.

Не пропустіть нагоду розвинути свої міжкультурні компетенції під керівництвом досвідченого фахівця із США!

Зазначимо, що перед початком проєкту, Корпус миру США провів 2 організаційних заходи, участь в яких взяла і представниця Полтавської політехніки – к.філол.н., доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва: установчу сесію для українських партнерів (18 вересня 2024 року); спільну орієнтаційну сесію для українських партнерів та американських волонтерів, в рамках якої українські координаторки представили свої організації та заклади освіти, а Програмна менеджерка Корпусу миру США розповіла учасникам про організаційні моменти реалізації проєктів (23 вересня 2024 року).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»