2019-12-17

Студентка Ірина Лобко вийшла до фіналу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

14 грудня на базі Полтавської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №37 відбувся ІІІ (обласний) етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Студентка Ірина Лобко вийшла до фіналу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Свої творчі здібності презентували студенти полтавських закладів вищої освіти, виклавши думки у творах-роздумах «Героям українського війська – Шевченкове слово» та «Космос генія Тараса Шевченка».

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на конкурсі представила Ірина Лобко, студентка групи 301-ГФ гуманітарного факультету, якій нещодавно присвоїли іменну стипендію Верховної Ради України.

«Конкурс сприяє глибокому осмисленню пророчої, завжди актуальної творчості Великого Кобзаря, усвідомленню того, що слово – могутня зброя, здатна підносити людський дух і допомагати вистояти в найтяжчих умовах», –говорить науковий керівник переможниці Тетяна Ісаєнко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри українознавства, культури та документознавства.

Здобувши перемогу на обласному етапі, наша студентка у лютому 2020 року візьме участь у ІV (фінальному) етапі конкурсу, де змагатиметься за перемогу з досвідченими суперниками.

«Змагання в творчих конкурсах дає мені можливість розвивати себе, випробовувати на що я здатна. Завдання на знання сторінок біографії українського генія дають змогу виявити нашу ерудицію та спонукають до нових цікавих пошуків, мотивуючи досліджувати маловідомі сторінки життєпису Кобзаря», – ділиться враженнями Ірина Лобко.

Щиро вітаємо з перемогою та бажаємо нових творчих здобутків!