2019-12-27

Студмістечко інформує: евакуаційні виходи обладнали запасними ключами

У студентському містечку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» обладнали ключниці із запасними ключами до евакуаційних виходів. Для мешканців гуртожитків проведуть додаткові протипожежні навчання

Студмістечко інформує: евакуаційні виходи обладнали запасними ключами

Таких ключниць для студентського містечка замовили більше 20, наразі повністю завершили монтаж – усі ключниці готові до використання.

«Усі евакуаційні виходи обладнали ключницями із запасними ключами. Принцип такий: дерев’яним молоточком розбиваєш скло, за яким зберігається ключ, береш його та відкриваєш двері, забезпечуючи вільний доступ. Такі самі комплекти ключів знаходяться у швейцара та коменданта кожного гуртожитку. Таким чином, у випадку виникнення надзвичайної ситуації є принаймні три варіанти як відкрити запасний вихід», – повідомив директор студентського містечка Андрій Поставний.

Щоб убезпечити життя мешканців гуртожитків, на сходових клітках та виходах на горища теж встановлені такі ключниці. Це дає можливість постійного вільного доступу до запасних виходів, значно спрощує евакуацію у випадку виникнення пожежі, усуває можливість блокування вогнем на поверхах гуртожитку. Не потрібно чекати швейцара – необхідно оперативно діяти у випадку небезпеки.

Перед канікулами студентів університету та мешканців студентського містечка інструктують щодо правил поведінки у громадських місцях, на льоду, на дорозі, користування з побутовими приладами, протипожежної безпеки.

«Після зимових канікул ми спільно з органами студентського самоврядування університету проведемо позапланові навчання та ознайомимо мешканців студентського містечка з нововеденнями. Крім ключниць, ми встановили додаткові протипожежні щити, постійно проводимо бесіди з дотримання правил пожежної безпеки», – говорить Андрій Поставний.

Адміністрація Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» всіляко підтримує подібні заходи, спрямовані на підвищення рівня безпеки.