2021-06-01

«ТОП-200 Україна»: політехніка посіла перше місце серед університетів Полтави

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став лідером в академічному рейтингу «ТОП-200 Україна 2021», оприлюдненого Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Odservatory on Academic Ranking and Excellence.

«ТОП-200 Україна»: політехніка посіла перше місце серед університетів Полтави

За результатами 15 незалежного щорічного академічного рейтингу українських закладів вищої освіти «ТОП-200 Україна 2021», оприлюдненого Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта», Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів перше місце серед університетів Полтави.

Також порівняно з минулим роком Полтавська політехніка піднялася у рейтингових позиціях на 37 сходинок вище та посідає 55 місце у загальноукраїнському рейтингу провідних університетів країни.

За словами ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, високі результати інноваційної, науково-освітньої діяльності університету як лідера освіти Полтавщини стали можливими завдяки злагодженій роботі усієї команди – директорів, деканів структурних підрозділів, науково-педагогічних працівників та студентів університету.

«При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні та світі, яка зазнає глибинних змін, у тому числі в результаті впливу всесвітньої пандемії COVID-19.

Базові принципи визначення даного рейтингу повністю співпадають зі стратегією розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності і незалежності, всебічна і багатогранна діяльність, активна міжнародна діяльність. Це надзвичайно вагомий результат напруженої роботи нашого потужного колективу, його величезного інтелектуального та науково – освітнього потенціалу. Дякую шановним колегам за старання та спільний успіх!» – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

При складанні цьогорічного рейтингу до уваги бралися напрацювання міжнародної Конференції IREG 2020 (20 – 21 жовтня 2020 року) та Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG (18 – 20 травня 2006 року).

Цьогорічний академічний рейтинг університетів очолив Київський національний університет імені Тараса Шевченка, до трійки лідерів також увійшли Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.

Раніше політехніка визнана найкращим університетом Полтави за науковою діяльністю та увійшла до ТОП-10 українських університетів у найвпливовішому рейтингу університетів світу.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»