2019-09-23

У День міста полтавці встановили національний рекорд України

Студенти та науково-педагогічні працівники ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка долучилися до святкової ходи «Полтава вишивана» та фіксації національного рекорду України.

У День міста полтавці встановили національний рекорд України

У День міста тисячі полтавців взяли участь у різних заходах і урочистостях. Спільноту представників нашого університету – від студентського самоврядування та науково-педагогічних працівників очолив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка Анатолій Мартиненко.

76-ї річницю визволення Полтави відзначили покладанням квітів до Меморіалу Солдатської Слави та вшанували пам’ять воїнів і полтавців, які віддали життя під час Другої світової війни.

Потім приєдналися до ходи «Полтава вишивана», у якій взяли участь працівники державних установ, студенти, освітяни міста та всі охочі.

Святкова хода почалася від Білої альтанки, на Театральній площі перетнулась з флеш-мобом за участю кращих танцювальних колективів міста, а фінішувала біля Корпусного парку, де планувалося встановлення національного рекорду України – виготовлення найдовшого вінка-оберегу. З 8-ї ранку волонтери, школярі, студенти, громадські активісти, пенсіонери і всі небайдужі полтавці працювали над створенням вінка-рекордсмена. Загалом до плетіння долучилося понад 1000 учасників.

Ідея проекту належить декораторці Ірині Григоровій та директорці Полтавського міського будинку культури Ларисі Семенязі. Так вони хотіли відзначити День міста та згуртувати полтавців навколо історичної дати.

Полтавський вінок-оберіг – найбільший в Україні подібний вінок, довжиною 1183 метри. Відповідний рекорд зафіксували представники Книги рекордів України, які не лише ретельно вимірювали його, а й перевіряли наявність у ньому рослин-оберегів. Офіційна фіксація національного рекорду України відбулася о 18:00 год.