2021-08-07

У політехніці триває кампанія вакцинації від COVID-19

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» уже відбулось кілька раундів вакцинації і мобільні бригади медиків продовжують працювати. Доступні різні види вакцин. Усі бажаючі співробітники, викладачі, студенти запрошуються щепитися або отримати другу дозу.

У політехніці триває кампанія вакцинації від COVID-19

Як і в центрах масової вакцинації, у Полтавській політехніці триває організована кампанія імунізації. На першому поверсі за визначеним графіком працюють пункт реєстрації та маніпуляційна.

«Два місяці поспіль у визначені дні у нас працює мобільна бригада медиків КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2». Усі бажаючі можуть вакцинуватися і ми запрошуємо на зручний час. За підтримки Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, університетський пункт забезпечується різними видами вакцин – залежно від потреб, особливо тих, хто отримує другу дозу. До переліку доступних вакцина додалась американська Moderna. У липні Полтавська область отримала 60 тисяч доз для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи. Наш колектив, завдяки ініціативі ректора, одним з перших організовано підійшов до такого важливого питання, як захист від коронавірусу і створення безпечних умов для освітнього процесу», – прокоментувала проректор з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Олена Філонич.

Більше сотні співробітників політехніки вакцинувались у червні. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty / Pfizer, зарезервована друга доза від однієї партії. Також доступні вакцини  CoronaVac і Moderna (цю партію вакцин надав уряд США через глобальний фонд COVAX).

Вакцина Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna. Препарат внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ, а також дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді, ЄС та інших країнах. Вакцину Moderna від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

На території Полтавської області вже зафіксовані перші випадки коронавірусної інфекції штаму «Дельта», повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов під час візиту до центрів вакцинації у Кременчуці. За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, цей штам на 50% швидше передається, призводить до більшої кількості госпіталізацій – майже у 2,6 разів частіше за «Альфу» (британський штам) і до більшої потреби в невідкладній допомозі – приблизно в 1,6 разів.

Запрошуємо усіх бажаючих членів науково-педагогічного і студентського колективу!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»