2023-02-02

Випуск магістрів-2023: у політехніці завершили навчання майже півтисячі випускників магістратури

На головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вручили дипломи випускникам-магістрам. Ректор університету Володимир Онищенко та керівники структурних підрозділів привітали майже півтисячі дипломованих фахівців та відзначили кращих випускників. Цього року майже 25% випускників-магістрів отримали дипломи з відзнаками.

Випуск магістрів-2023: у політехніці завершили навчання майже півтисячі випускників магістратури

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» попри війну провів перший випуск магістрів в умовах воєнного стану.

31 січня у Центрі культури і студентської творчості Полтавської політехніки відбулась церемонія вручення магістерських дипломів випускникам університету. Близько 500 випускників ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, ННІ нафти і газу, ННІ інформаційних технологій та робототехніки, ННІ фінансів, економіки, управління та права, факультету філології, психології та педагогіки й факультету фізичної культури та спорту, які навчалися за понад 50 магістерськими освітньо-науковими програмами отримали документ про повну вищу освіту – здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр».

Скромні урочистості прикрасили творчі патріотичні подарунки випускникам: дійство почалось з хореографічної композиції «Українська лють» у виконанні танцюристок Анастасії та Софії Онищенко і колективу «Акцент», а випускник, нині знову студент-магістр, керівник центру культури й студентської творчості, помічник ректора з молодіжної політики, засновник Волонтерського штабу Полтавської політехніки, відомий реп-виконавець Артем Лоїк подарував патріотичну лірику.

«Завдяки ЗСУ, ми зібрались на скромні урочистості, щоб привітати особливий випуск магістрів-2023. Це перші за часи незалежності України магістри, які випустились під час воєнного стану. Але і в ювілейний для нашого закладу рік – наш університет відзначатиме 205 років.

Отримання диплому магістра для когось — це успішне завершення навчання протягом п’яти з половиною років, а для когось — друга і більше вища освіта, здобута за свідомим вибором. Дякую, що обрали Полтавську політехніку!

Наше життя змінилося після 24 лютого, і безумовно кожен із нас зробив свої висновки. Наш науково-педагогічний колектив не розгубився, мобілізувався й зробив все для того, щоб гідно виконувати своє мобілізаційне завдання, з яким ми результативно і якісно впоралися. Підтвердженням цьому є наша зустріч на головній сцені політехніки. Колектив починаючи з 15 серпня організував навчання за усіма освітньо-кваліфікаційними рівнями очно, чим забезпечив якість підготовки фахівців. Захисти дипломних магістерських робіт відбувалися також аудиторно, чим ми дуже пишаємося.

Твердо переконаний, що мудрі поради університетських наставників, ваш науково-освітній та інтелектуальний потенціал, любов до рідної землі, де ви народилися і зростали, стануть потужною рушійною силою, ключем до нових суспільних змін!

Бажаю, щоб ви знайшли себе в професії, були активними й зробити свій внесок у розвиток повоєнної України.

Університет пишається новим поколінням кваліфікованих фахівців високотехнологічних спеціальностей, за якими відбудова і майбутнє України!

Бажаю вам успіхів!

Слава Україні!» – привітав всіх із значущою подією ректор Володимир Онищенко.

Разом з ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко випускників привітали керівники структурних підрозділів – навчально-наукових інститутів та факультетів університету.

«Щиро вітаю вас з цим днем. Щаслива від того, що мала можливість спостерігати за вашим професійним зростанням. Я вам бажаю тримати завжди в серці ці моменти щастя, ці посмішки, завжди пам'ятати Альма-матер, ніколи не зупинятися в професійному розвитку і завжди пам'ятати, що вас тут чекають, вам тут радіють. Я впевнена, що ви досягнете й вже досягли величезних кар'єрних висот. Бажаю родинного затишку, бути щасливими і бути в безпеці в нашій незалежній Україні», – побажала декан факультету філології, психології та педагогіки, кандидатка педагогічних наук, доцент Анна Агейчева.

Дипломи з відзнакою та відзнаки ректора за особливі досягнення отримали кращі випускники-магістри факультету філології, психології та педагогіки.

Грамотою ректора за високі досягнення в навчанні та плідну науково-дослідницьку роботу нагороджені:

  • Василинин Назарій

  • Ільющенко Юлія

  • Фаражалла Марйам

  • Лобко Ірина

  • Слюсаренко Марина

  • Сотніченко Інна

Грамотою ректора за активну участь у громадському житті університету нагороджені:

  • Бєлянський Олександр

  • Дудяк Ірина

  • Радченко Юлія

«Для вас сьогодні надзвичайно важливий день – ви отримуєте дипломи магістрів. Приєднуюся до тих привітань, які вже були сьогодні сказані. Додам єдине – в добру путь! Хай вам щастить, хай ваші мрії збуваються. Прославляйте свою Альма-матер й надалі у своїй професійній діяльності, на спортивній арені й, звичайно, мирного неба всім нам», – зазначила декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Дипломи з відзнаками і нагороди за високі досягнення у навчанні, плідну науково-дослідницьку роботу, високі спортивні досягнення й особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в університеті вручили титулованим випускникам:

  • Головань Олені

  • Ібадовій Севілі – майстру спорту України з веслування на байдарках і каное, багаторазовій переможниці та призерці чемпіонатів України, фіналістці чемпіонату світу, призерці ІІ етапу Всеукраїнського студентського конкурсу науково-дослідницьких робіт
  • Котенко Єлизаветі

  • Кравченку Михайлу

  • Шендрик Анастасії – майстру спорту України з черлідингу, переможниці чемпіонатів та кубків України

  • Шуть Богдану – володарю першого дана з кіокушинкай карате, призеру відкритого міжнародного кубку Європи, всеукраїнських змагань

Грамотою ректора також нагороджено за високі спортивні досягнення й особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в університеті:

  • Білоуса Віталія – майстра спорту України міжнародного класу з гирьового спорту, багаторазового чемпіона України, призера чемпіонатів світу та Європи
  • Горбунова Андрія – кіберспортсмена, гравця команди Not Today з кіберспорту, переможця та призера всеукраїнських та обласних змагань

  • Гринь Тетяну

  • Зачепила Ігоря – переможця Всеукраїнських пляжних ігор з футболу «Beach Games» серед студентів
  • Каралкіна Владислава – переможця Всеукраїнських пляжних ігор з футболу «Beach Games» серед студентів
  • Плясунова Владислава – фіналіста чемпіонату України з більярдного спорту серед студентів

  • Хосейні Сейєд Хасан – гравець команди Not Today з кіберспорту, переможець та призер всеукраїнський та обласних змагань
  • Щербину Юлію

Заступник директора ННІ фінансів, економіки, управління та права, кандидатка економічних наук, доцент Ірина Крекотень приєдналася до всіх привітань, що були сказані, побажала миру й перемоги та подякувала всім, хто долучився до заходу, адже всім нам сьогодні потрібне свято.

Дипломи з відзнакою та грамоти ректора за особливі досягнення отримали випускники-магістри Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права:

Грамотою ректора за успіхи у навчанні нагороджується:

  • Божко Андрій

  • Мороз Ірина

Грамотою ректора університету за високі досягнення у навчальній і науковій роботі нагороджується:

  • Мусієнко Юлія

  • Свириденко Валерія

  • Чайкіна Аліна

Грамотою ректора за активну участь у науковій діяльності університету та успішне навчання нагороджується Дрібна Анна.

Грамотою ректора університету за активну громадську позицію та участь у науковій діяльності кафедри й університету нагороджується Браткевич Тетяна.

Грамотою ректора університету за високі досягнення у навчанні, науковій діяльності та активну громадську позицію нагороджується Олешко Каріна.

Грамотою ректора університету за активну наукову діяльність та успіхи у навчанні нагороджується Овчаренко Дар’я.

Директор ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, доктор економічних наук, доцент Григорій Шарий подякував всім за стійкість, зазначив, що ми обов’язково переможемо та все відбудуємо під мирним небом в нашій країні та побажав випускникам  не забувати Альма-матер й навчатися все своє життя.

Дипломи з відзнакою та грамоти отримали кращі магістри Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою:

Грамотою ректора університету за активну наукову роботу та відмінні успіхи у навчанні нагороджується Гончаренко Валерія

Грамотою ректора університету за активну наукову роботу та відмінні успіхи у навчанні нагороджується Янко Аліна

Грамотою ректора університету за відмінне навчання, успіхи в науковій роботі та активну участь у громадському житті Університету нагороджується Норка Анастасія

Грамотою ректора університету за наполегливість та відмінні успіхи у навчанні нагороджується Москаленко Леся

Грамотою ректора університету за успішне поєднання навчання з професійною діяльністю нагороджується:

  • Дяченко Дар`я

  • Лещенко Марина

«Від науково-педагогічного колективу інституту інформаційних технологій та робототехніки щиро вітаю вас із завершенням навчання в Полтавській політехніці. Нехай набуті знання в стінах університету ви реалізуєте на благо нашої держави. Нехай ваші мрії збуваються, всіляких здобутків вам на професійній ниві, бажаю гідно нести звання випускника нашого університету», – сказав директора ННІ інформаційних технологій та робототехніки, кандидат технічних наук, доцент Володимир Пенц.

Дипломи з відзнаками і нагороди за відмінні успіхи у навчанні вручили випускникам Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки:

  • Дзюбан Олексій

  • Терсянцев Денис

  • Талибов Рустам

  • Зубенко Богдан
  • Тараненко Дмитро
  • Варава Олександр
  • Гончаренко Олександр

  • Озерний Станіслав

  • Рець Богдан
  • Бортновська Анастасія

  • Біленко Андрій

  • Комар Олександр
  • Фенько Валентин

Директор ННІ нафти і газу, кандидат технічних наук, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Анатолій Калюжний зауважив на важливості та неабиякій актуальності спеціальностей магістрантів, які в майбутньому допоможуть відновлювати теплоенергетику та довкілля, й побажав успіхів, вдачі та натхнення.

Дипломи з відзнаками і грамотами ректора нагороджено відмінників Навчально-наукового інституту нафти і газу:

Грамотою ректора за високі успіхи у навчанні та науково-дослідницьку роботу нагороджується:

  • Бучинський Андрій

  • Книш Анастасія

  • Кущ Олена

Грамотою ректора за високі успіхи у навчанні та активну громадську діяльність нагороджується:

  • Гришаніна Анастасія

  • Крендич Анна

  • Соць Руслан

  • Ульченко Наталія
  • Васюта Андрій

  • Гончаренко Антон

Грамотою ректора за високі освітні досягнення та плідну науково-дослідницьку роботу нагороджується:

  • Криворот Анатолій

  • Нестеренко Микола

Грамотою ректора за високі успіхи у навчанні, плідну науково-дослідницьку роботу та активну громадську діяльність нагороджується Бондар Оксана.

Грамотою ректора за високі успіхи у навчанні нагороджується Ногіна Анастасія.

Грамотою ректора за високі наукові й освітні досягнення та активну громадську діяльність нагороджується Шуть Богдан.

Грамотою ректора за високі наукові й освітні досягнення нагороджується Маляренко Максим.

Від імені всіх випускників-магістрантів із урочистою промовою виступила Каріна Олешко – магістрантка спеціальності «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» ННІ фінансів, економіки, управління та права, «Міс ПолтНТУ – 2019», Голова студентської ради ННІФЕМ 2019-2021 рр., заступник президента студентського парламенту з інформаційного напряму.

«Шановні випускники, батьки, гості. Я щиро вітаю вас із цим знаменним днем. Я думаю в кожного з вас здійснилася мрія, якого ви чекали 5 з половиною років. Попереду ваше майбутнє отримання професії. Я бажаю вам, щоб все у вас вдалося, здійснились ваші мрії, а головне – щоб ви не зупинялися на шляху свого кар'єрного зростання. Слова глибокої вдячності хочу висловити ректору Володимиру Онищенку за всебічну підтримку й турботу про наш студентський колектив Полтавської політехніки. Дякуємо батькам за віру в нас та наші сили. Дякуємо нашим викладачам за вашу підтримку й допомогу. Шановні випускники, вітаю вас із цим святом. Хай здійсняться всі ваші мрії! Мирного неба, успіхів і великого щастя!», – побажала Каріна Олешко.

«Шановні колеги, я щиро вітаю вас з отриманням дипломів магістрів. Так, саме колеги. Диплом випускника Полтавської політехніки – це візитка професіонала, яка відкриває широкі можливості. Я особисто, як випускник, надзвичайно пишаюся цим рядком своєї біографії – рівно 30 років тому, у 1993 році, я так само на цій сцені отримав диплом з відзнакою. Бажаю, щоб ви знайшли себе в професії, були активними і зробили свій внесок у розвиток повоєнної України!» – додав ректор, професор Володимир Онищенко.

Нагадуємо, минулого року випускники-бакалаври урочисто отримали дипломи і нагороди за досягнення.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»