2017-12-03

У ПолтНТУ дбають про людей з особливими потребами

У ПолтНТУ піклуються про те, щоб кожен, без винятку, студент у рідних стінах університету відчував себе комфортно та, зміг отримувати без жодних перешкод та бар’єрів якісні та висококваліфіковані знання.

У  ПолтНТУ дбають про людей з особливими потребами

    У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу - 3-е грудня стало датою Міжнародного дня людей з інвалідністю. Мета, заради якої цей день був проголошений – це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства.

     Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

     Так, у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка завжди приділяється значна увага обдарованим студентам з обмеженими можливостями. За підтримки адміністрації університету, на території вишу облаштовано єдину, серед усіх вищих навчальних закладів у місті, паркувальну зону, а також встановлено два пандуси, які призначені для зручного пересування інвалідних крісел-колясок, та які виконані за всіма дотримуваними нормативними стандартами ГОСТу.

     В університеті створені всі умови  для того, щоб кожен студент, мав можливість добре навчатися, зміг реалізувати себе та просто гарно та комфортно провести свій вільний час.

     Як показує практика, люди з інвалідністю можуть бути і стають відмінними фахівцями, політиками, економістами та просто соціально активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

     Тож, приєднуємося і ми до міжнародної ініціативи та бажаємо всім, хто сприяє заходам, спрямованих на інтеграцію людей з інвалідністю у життя нашого суспільства сил, наснаги, невичерпного здоров’я та успіхів.

Анатолій Василенко,

ІАЦ ПолтНТУ