2018-02-16

У ПолтНТУ пройшов масштабний нафтогазовий форум «День Сервісу: кріплення свердловин»

Традиційно на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка пройшов масштабний науково-практичний захід нафтогазовидобувної галузі.

У ПолтНТУ пройшов масштабний нафтогазовий форум «День Сервісу: кріплення свердловин»

Цього разу, за підтримки нафтогазового консультаційного центру Ньюфолк та Науково-технічного підприємства «Бурова техніка», у ПолтНТУ відбулася науково-практична конференція «День сервісу: кріплення свердловин», до якої приєдналися понад 50 провідних компаній нафтогазовидобувної галузі.

До урочистого відкриття заходу долучились і почесні гості, серед яких Генеральний директор нафтогазового консультаційного центру «Ньюфолк» Андрій Закревський, директор ТОВ «НТП «Бурова техніка», член наглядової ради ПолтНТУ Віталій Вітрик, директор з видобутку ПАТ «Укргазвидобування» Юрій Нагорняк, Голова спілки буровиків України Анатолій Вдовіченко та ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко. У своїх виступах вони привітали учасників конференції, побажали успішної роботи конференції та закцентували увагу на тому, що подібні заходи є потужною інформаційною подією, завдяки яким можна обмінюватись досвідом для ще більшої та ефективної роботи провідних українських компаній нафтогазовидобувної галузі.

Також під час урочистого відкриття, ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, вручив почесну грамоту директору з видобутку ПАТ «Укргазвидобування» Юрію Нагорняку, за значний внесок у розвиток сучасних технологій нафтогазової галузі України, зокрема введення технологій ГРП та Койлтюбінгу у промислових масштабах.

Крім того, у рамках зустрічі було обговорено попередні домовленості щодо реалізації пілотного проекту дуальної освіти між вишем та підприємством ПАТ «Укргазвидобування», що матиме реалізацію найближчим часом.

Так, протягом заходу присутні мали нагоду почути доповіді на такі теми, як «Сухі суміші ІsoCem для цементування нафтогазових і газових свердловин», яку доповів присутнім директор ТОВ «Дрілінг Едвайзер» Тарас Тургунов. Із виступом на тему «Потреби Укргазвидобування в сервісі кріплення свердловин в період реалізації програми «20/20». Аналіз і прогнози» на заході доповідав директор з видобутку УГВ Юрій Нагорняк. Крім того, з виступом «Підвищення якості кріплення свердловин на родовищах ПрАТ «Нафтогазвидобування» до присутніх звернувся керівник департаменту по бурінню ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олександр Лазаренко.

Із доповіддю на тему «Дуальна освіта, як ефективна форма якісного кадрового забезпечення нафтогазових компаній» на конференції виступив ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко.

Присутні жваво долучилися до теми доповіді, адже завдяки забезпеченню дуальної освіти в профільних університетах виробничники матимуть уже готовий контингент висококваліфікованих майбутніх співробітників на власних підприємствах. Як зазначив Володимир Олександрович, суть дуальної освіти полягає у навчанні безпосередньо на виробництві. Він підкреслив, що завдяки співпраці компаній з університетами, підприємства мають нагоду ще під час навчання студентів шукати собі кадри для працевлаштування, адже це можна забезпечити, проводячи у компаніях стажування, різного роду екскурсії, тренінги у вишах та багато іншого.

Виступ директора з видобутку УГВ Юрія Нагорняка

Виступ Генерального директора нафтогазового консультаційного центру «Ньюфолк» Андрій Закревський

 Виступ керівника департаменту по бурінню ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олександр Лазаренко

Виступ директор ТОВ «НТП «Бурова техніка»

Також під час заходу обговорювались теми підвищення видобутку вуглеводнів за рахунок використання сучасних техніко-технологічних рішень при інтенсифікації припливу вуглеводнів, сучасні проектні рішення для кріплення глибоких нафтогазових свердловин та багато іншого.

Доповідь Головного інженера ТОВ «НТП «Бурова техніка»» О.М. Денисюка

Виступ начальника управління продажів і сервісу NOV-Fidmash  Ю.В. Бєлугіна

Виступ представника ТОВ «Пайлот Дрилінг Технолоджіс» Ю.В. Куреца

Виступ директора ТОВ «Техкор» Є.Ю. Іщенко

Виступ голови спілки буровиків України А.І. Вдовиченка

Як зазначили організатори, подібні заходи є актуальними та необхідними для ще більш ефективної роботи, обміну досвідом у нафтогазовидобувній галузі.

Крім того, подібний синергетичний ефект об`єднання найбільших нафтогазовидобувних компаній у форматі зустрічей та живого спілкування спонукає до забезпечення енергетичної безпеки України.

ІАЦ ПолтНТУ