2018-02-13

У ПолтНТУ стартує конкурс студентських наукових робіт за галуззю «Екологія»

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка є базовим вищим навчальним закладом з проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю науки «Екологія» з 2014 року.

У ПолтНТУ стартує конкурс студентських наукових робіт за галуззю  «Екологія»

 

Щороку до ПолтНТУ надходить понад 130 наукових студентських робіт з більше ніж семидесяти  вищих навчальних закладів України.

Роботи, надіслані на конкурс, відзначаються різноманітністю розглянутих екологічних проблем регіонів України з високим ступенем актуальності досліджених питань. Тематика робіт загалом охоплює наступні питання:

- оцінка стану біоресурсів і розробка систем біотестування;

- оцінка фітотоксичності ґрунтів та їх родючості;

- розробка та удосконалення системи екологічного моніторингу;

- моделювання впливу природних та техногенних чинників на стан екологічної безпеки об’єктів і територій;

- очищення стічних вод і викидів в атмосферне повітря;

- переробка промислових відходів з отриманням цінних речовин;

- оцінка якості води;

- екологічна безпека продуктів харчування;

- аналіз впливу антропогенних джерел на стан біосфери;

- вивчення ландшафтно-екологічної структури регіонів України;

- проблеми енергозбереження.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1364 від 10 жовтня 2017 року «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 навчальному році» Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка є базовим вищим навчальним закладом з проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю науки «Екологія».

Для організації та проведення ІІ туру Конкурсу у вищому навчальному закладі за наказом керівника створено галузеву Конкурсну комісію за галуззю знань «Екологія», на розгляд якої студенти подають свої наукові роботи. До складу галузевої конкурсної комісії входять видатні наукові вчені, науково-педагогічні працівники базового вищого навчального закладу та представники інших вищих навчальних закладів.

Проведення підсумкової науково-практичної конференції планується за наступним графіком: 28 березня 2018 року – заїзд, організаційні заходи, засідання конференції; 29 березня 2018 року – засідання конференції; 30 березня 2018 року – підведення підсумків, нагородження учасників, екскурсія, від’їзд учасників.

Тож не втратьте нагоди стати учасником одного із потужних заходів, спрямованих на розвиток екологічної системи України.

ІАЦ ПолтНТУ