2018-12-02

У ПолтНТУ відбулася панельна дискусія «Економічний розвиток Полтавської області в контексті процесів децентралізації»

12 грудня у ПолтНТУ відбулась панельна дискусія «Економічний розвиток Полтавської області в контексті процесів децентралізації». Вперше в університеті презентували перспективний план розвитку об’єднаних громад на наступний рік.

У ПолтНТУ відбулася панельна дискусія «Економічний розвиток Полтавської області в контексті процесів децентралізації»

     Перший заступник голови Полтавської ОДА, депутат Полтавської обласної ради, к.е.н., доцент кафедри фінансів і банківської справи ПолтНТУ Андрій Пісоцький виступив із відкритою лекцією, у якій розповів про розвиток освіти, медицини, інфраструктури та спорту у об’єднаних громадах, фінансову підтримку держави. Навів приклади п’яти найуспішніших ОТГ на Полтавщині та закцентував на позитивній динаміці розвитку Полтавської області.

     Успішність економічного розвитку області значною мірою пов’язана з впровадженням реформи децентралізації, яка дозволила передати на місцевий рівень вагомі фінансові ресурси, що активно використовуються громадами на поліпшення власного добробуту.

     Під час дискусії студенти навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту мали надзвичайну можливість поспілкуватись та обговорити актуальні питання розвитку Полтавської області. Надзвичайно важливо, що саме студенти ознайомилися із підсумками та перспективами Полтавської ОДА у 2018 році в форматі «громадського обговорення».

     Захід відбувся у режимі діалогу, саме тому студенти та викладачі мали можливість задати питання та обговорити сучасні тенденції економічного розвитку Полтавської області, децентралізації та працевлаштування на підприємствах області.

     Проведення таких заходів сприяє якісній практичній підготовці студентів, які є майбутнім економічного розвитку нашої держави.

ІАЦ ПолтНТУ