2019-05-11

У ПолтНТУ відбувся фізкультурно-спортивний фестиваль серед школярів Полтавської області «Козацький гарт»

У змаганнях взяли участь команди школярів зі всієї Полтавщини

У ПолтНТУ відбувся фізкультурно-спортивний фестиваль серед школярів Полтавської області «Козацький гарт»

       10 травня у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбувся обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-спортивного фестивалю серед школярів «Козацький гарт». На змагання з’їхалися школярі зі всієї Полтавщини, кращу визначали серед 8 команд:

  • Лохвицька загальноосвітня школа №2
  • Кременчуцька школа селища Потоки
  • Пирятинський загальноосвітній ліцей
  • Чутівська загальноосвітня школа
  • Котелевська загальноосвітня школа №4
  • Великобудищанська загальноосвітня школа
  • Опорний навчальний заклад «Трудолюбівський заклад загальної середньої освіти»
  • Полтавська загальноосвітня школа №12

 

     У відкритті фестивалю взяли участь керівник відокремленого підрозділу Української Федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, в.о. начальника Полтавського обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Юлія Гордієнко та головний суддя змагань Максим Рубель.

 

     Учасників змагань привітав ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, голова Спортивної студентської спілки України у Полтавській області, керівник відокремленого підрозділу Української Федерації учнівського спорту в Полтавській області, професор Володимир Онищенко:

    – Я радий вітати спортивну учнівську молодь у нашому університеті! У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка приділяється велика увага здоровому способу життя, спорту та фізичній культурі. І цього року в університеті відкривається факультет фізичної культури. Бажаю вам максимально реалізувати себе та командний дух ваших команд, отримати задоволення та море позитивних емоцій від сьогоднішніх змагань!

 

    Програма змагань складалася з 2 частин – спортивної і тестової  – команди школярів мали не лише показати спортивну майстерність, швидкість, спритність та витривалість у п’яти видах змагань, але і продемонструвати знання у галузі історії спортивних досягнень України. У результаті запеклої боротьби журі визначило команду-переможницю, яка найкраще впоралася з усіма видами випробувань – команда Пирятинського загальноосвітнього ліцею.

 

    У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка створені всі належні умови для впевненого старту та подальшого розвитку Полтавського відділення Спортивної студентської спілки України та відокремленого підрозділу Української Федерації учнівського спорту в Полтавській області. Армспорт, волейбол, пауерліфтинг, легка атлетика, футбол, мініфутбол, теніс, більярд, чирлідинг – спортивний клуб Полтавського національного технічного університеті імені Юрія Кондратюка нараховує 26 спортивних секцій, де займаються понад 2 тис. студентів. Секції Спортивного клубу ПолтНТУ постійно розвиваються і оновлюються, зовсім недавно в університеті запрацювала секція сучасного електронного кіберспорту, обладнана лабораторія ерготерапії.

І, якщо Студентська спортивна спілка Полтавської області працює вже другий рік, то учнівський спорт тільки починає робити перші кроки під егідою створеного у 2019 році відокремленого підрозділу Української Федерації учнівського спорту в Полтавській області. Відтепер усі заходи спортивного спрямування за участю школярів Полтавської області відбуватимуться саме під егідою УФУС, а більшість змагань обласного та Всеукраїнського рівня – на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Треба рівнятися на кращих!