2018-11-01

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ УКРАЇНОЗНАВСТВА, КУЛЬТУРИ ТА ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ (М. ПОЗНАНЬ, ПОЛЬЩА)

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ УКРАЇНОЗНАВСТВА, КУЛЬТУРИ ТА ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ (М. ПОЗНАНЬ, ПОЛЬЩА)

З 25 по 27 жовтня 2018 року Лілія Гаращенко – кандидат філологічних наук, доцент кафедри українознавства, культури та документознавства перебувала у відрядженні в Республіці Польщі, де взяла участь у IV Міжнародній науковій конференції «Україністика: вчора, сьогодні, завтра…», яка проходила в місті Познань.

image

Конференція відбулася напередодні відзначення 100-літнього ювілею Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu), який протягом багатьох років залишається в числі кращих польських закладів вищої освіти.

image

У конференції взяли участь науковці з Австрії, Сербії, Польщі, Чеської Республіки, а також з навчальних закладів різних міст України: Києва, Дніпра, Одеси, Харкова, Вінниці, Полтави, Кременчука, Львова, Луцька, Сум, Ужгорода, Бердянська, Івано-Франківська, Черкас, Старобільська, Дрогобича, Тернополя, Чернівців, Острога.

image

Лілія Гаращенко взяла участь у роботі секції «Проблеми української термінології ХХІ століття» з доповіддю на тему «Гештальтний різновид асоціативно-метафоричної мотивації науково-технічних аналітичних термінів», яка викликала інтерес і жваве обговорення учасників наукового зібрання.

image

Під час конференції відбулося знайомство з польськими перекладачами української поезії, а також прозвучали вірші у виконанні студентів українського відділення Університету імені Адама Міцкевича в Познані.

Крім того, учасники конференції мали можливість ознайомитися з університетом, його матеріально-технічною базою, науково-технічною бібліотекою, а також з особливостями викладання дисциплін в Інституті російської та української філології вишу.

Участь у таких заходах переконливо доводить важливість академічної мобільності для професійного зростання й вдосконалення науково-педагогічних працівників.

За матеріалами кафедри українознавства,
культури та документознавства