2019-09-06

Учні наукового ліцею побували на заняттях в університеті

4-5 вересня у рамках наукового співробітництва учні 9-10-х класів Полтавського наукового ліцею №3 відвідали університет.

Учні наукового ліцею побували на заняттях в університеті

Наукова програма занять з хімії, екології, інформатики, робототехніки була розрахована на два дні. Лекції з хімії та екології читали кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри хімії ПолтНТУ Наталія Сененко та кандидат технічних наук, доцент, професор ПолтНТУ Юрій Голік.

Ліцеїстів, яких цікавить вивчення іноземних мов, зустріли науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу в  аудиторії  українсько-британського мовного центру. Поспілкувався з дітьми і представник Корпусу миру Райан Макгохан, який зараз перебуває в університеті з просвітницькою місією.

Ректор університету, професор Володимир Онищенко зауважив, що ПолтНТУ – це сучасний університет нового інноваційного типу. Він запросив ліцеїстів ознайомитися із інноваційною екосистемою університету, яка об’єднує унікальні лабораторії 3D моделювання, хімічних процесів, ІТ-технологій, автоматизації, віртуальної та доповненої реальності.

Володимир Онищенко акцентував, що технології стрімко розвиваються. «Декілька років тому хтось мріяв мати iPhone 5, а вже за кілька днів, 10 вересня, відбудеться презентація нового iPhone 11. Менше ніж за рік iPhone 10 втратив свою першість! Саме тому університет крокує в ногу з часом, ставши центром інновацій. Цифрові технології та діджиталізація сьогодні є пріоритетами розвитку ПолтНТУ», – наголосив професор.

Представники студентського самоврядування університету Михайло Крендич та Олександр Дроботя провели презентацію ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка та познайомили школярів із життям університету.

Після наукової програми ліцеїсти зі своїми вчителями побували на екскурсії університетом, відвідали лабораторію 3D-моделювання та візуалізації видобувних процесів, надсучасний спортивний корпус і його лабораторії  кіберспорту, ерготерапії, побачили як працює гібридна гелієво-вітрова автономна електростанція, подивилися науково-популярні фільми.

Саме учні наукового ліцею стали одними з перших відвідувачів навчально- наукового центру нафтових і газових промислів Siemens.

Адміністрація та колектив ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка бажають талановитій молоді наукового ліцею нових наукових звершень та відкриттів!

                               Медіа-центр ПолтНТУ  ім. Юрія Кондратюка