2020-02-18

Учні та вчителі Полтавщини пройшли тренінг з чирлідингу

17 лютого на базі Національного університету імені Юрія Кондратюка представники Спортивного руху Олександра Педана «Junior Z» провели тренінг для учнів, вчителів фізичної культури та хореографів Полтавщини

Учні та вчителі Полтавщини пройшли тренінг з чирлідингу

Практичний тренінг на тему «Впровадження чирлідингу до процесу фізичного виховання школярів. Методика підготовки шкільних груп підтримки та спортивних команд з чирлідингу» відбувся у кількох локаціях: спортивній залі центрального корпусу та залі спортивно-бального танцю спортивного комплексу Національного університету імені Юрія Кондратюка. Учасниками тренінгу стали близько 80-ти вчителів фізичної культури та хореографії, а також більше 200 учнів закладів середньої освіти Полтавської області та міста Полтави.

Захід організований у рамках виконання меморандуму із Міністерством освіти і науки України задля залучення учнів, учителів фізичної культури, хореографів закладів загальної середньої освіти Полтавської області та міста Полтави. Його організаторами є представники Спортивного руху Олександра Педана «Junior Z», який реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України в Полтавській області, Федерації чирлідингу та чирспорту України та за сприяння керівника відокремленого підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, керівника Полтавського відокремленого підрозділу Української Федерації учнівського спорту, ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимира Онищенка.

«Університет велику увагу приділяє фізичному вихованню наших студентів, популяризації різних видів спорту на Полтавщині та інноваційним підходам, тому що спорт – це основа життя. Дуже приємно бачити в цьому залі молодих, спортивних, активних та наполегливих людей, які опікуються спортом в нашій області. У нашого партнера і друга Андрія Боляка для вас заготовлені пізнавальні методичні новинки. Маючи факультет фізичної культури і спорту, ми розширюємо спектр освітніх послуг та можливостей, зокрема будемо здійснювати підготовку вчителів фізичної культури, іноземних мов та початкової освіти», – зазначив ректор Володимир Онищенко.

Декан факультету фізичної культури та спорту Наталія Беседа привітала учасників тренінгу та розповіла про спеціальності, за якими можна навчатися на факультеті фізичної культури та спорту.

Координатор заходу – керівник спортивних і освітніх проєктів, Президент Федерації чирлідингу та чирспорту України Андрій Боляк розповів про важливість групи підтримки на змаганнях, охарактеризував переваги чирлідингу та відзначив Національний університет імені Юрія Кондратюка як один із найрозвинутіших закладів вищої освіти у сфері спорту: «Я ще не бачив університетів, які так динамічно розвиваються, як ваш! Дуже приємно, що тут велика увага приділяється розвитку спорту, у тому числі інноваційному. Чирлідинг – це не просто виступ танцювального колективу. Чирлідинг покликаний повести вболівальників за собою та задати піднесений настрій».

У сучасній спортивній залі університету з освітянами і молоддю працювали досвідчені тренери Спортивного руху Олександра Педана «Junior Z». Відбулись практичні заняття з вчителями та хореографами, з учнями, а завершили аналізом відео виступів учасників тренінгу.

По завершенню тренінгової програми полтавські педагоги отримали сертифікати учасника тренінгу від Полтавського відокремленого підрозділу Української федерації учнівського спорту і Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України в Полтавській області.

За популяризацію варіативних модулів навчальної програми з фізичної культури та активне залучення молоді до здорового способу життя ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко вручив подяку керівникові спортивних і освітніх проєктів, Президентові Федерації чирлідингу та чирспорту України Андрію Боляку.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» має надсучасну спортивну інфраструктуру, є партнером багатьох спортивних асоціацій та федерацій, забезпечує проведення спортивних змагань всеукраїнського рівня, а також співпрацює з усіма полтавськими школами задля популяризації спортивного руху серед учнівської молоді.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»