2020-02-06

Учні та вчителі шкіл Щербанівської ОТГ оцінили можливості університету

5 лютого у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася зустріч науково-педагогічного та студентського колективу університету з представниками і учнями шкіл Щербанівської об’єднаної територіальної громади

Учні та вчителі шкіл Щербанівської ОТГ оцінили можливості університету

У рамках укладеної угоди про співробітництво у галузі освіти між університетом та Щербанівською ОТГ, до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали адміністрація, представники педагогічних колективів та учні 11-х класів шкіл громади.

Гостей зустріли у залі засідань Вченої ради університету, з вітальним словом звернувся ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, висловивши сподівання на високу результативність та успішну реалізацію угоди про співпрацю.

«Раді вітати вас у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Лише декілька днів тому ми підписали угоду про співробітництво у галузі освіти між нашим університетом та Щербанівською ОТГ, а вже сьогодні почали її реалізацію. Для того, щоб абітурієнти не помилилися з вибором професії, розпочали з проєкту «Відкрий для себе університет». Підготовка майбутніх фахівців здійснюється в унікальних сучасних лабораторіях нашого навчального закладу, які ми створили за допомогою інвестицій з бізнесу. А бізнес, як відомо, йде туди, де забезпечується якість. Маємо безліч можливостей та широкий спектр освітніх програм, що неодмінно зацікавлять випускників шкіл. Переконаний, що наша співпраця буде плідною й разом ми сформуємо новий потужний потенціал для молоді Полтавщини», – наголосив ректор. «Для того, щоб бути успішним вже завтра – необхідно вкладати в себе, у свої знання вже сьогодні. Якісна освіта європейського рівня – це гарантія того, що ви неодмінно реалізуєте свою мрію».

«Національний університет імені Юрія Кондратюка має великий потенціал, який ми повинні використати у рамках нашої співпраці, адже цей навчальний заклад відкриває багато можливостей для чотирьох шкіл Щербанівської ОТГ. З того, що ми побачили всього за декілька годин, зрозуміло: ми повинні розвивати співпрацю. Треба розуміти, що технічні спеціальності – це локомотив, який дасть поштовх для розвитку держави», – поділився враженнями голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик подякував адміністрації , науково-педагогічного колективу університету за відкритість та готовність долучитися до якісних змін у житті громади: «Перш за все, хочу висловити слова подяки ректору Володимиру Олександровичу за «протягнуту руку» до Щербанівської громади, за те, що він відгукнувся на наші спільні ініціативи. Ми, як успішна громада, дбаємо про те, щоб наші школярі, а в майбутньому – фахівці, залишалися в Україні, працювали і розвивалися тут». Поділившись планами на майбутнє, голова громади додав: «Оцінюючи власний потенціал, ми беремося за розробку нових потужних проєктів, напрямів розвитку громади, планування території, працюємо над моделлю власного розвитку на перспективу. Кожен день нашої спільної праці демонструє нам чудові результати».

На згадку про громаду мешканці Щербанівської ОТГ презентували символічні подарунки – кошик хліба місцевого виробництва та годинник з пейзажами краю.

Учні та педагогічні працівники Щербанівського ліцею, Тростянецької філії та КЗ «Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області» також поділились враженнями.

Наталія Драч, директорка Щербанівського ліцею:

«Хочу висловити величезну вдячність за те, що ви знайшли можливість запросити учнівську молодь, представників педагогічних колективів та адміністрацію наших закладів освіти. Я, як директорка Щербанівського ліцею, бачу велике продовження нашої тісної співпраці. Думаю, що вже найближчим часом зв’яжуся з представниками університету задля сприяння у організації проведення «Одного дня з життя університету», де наша молодь зможе побачити величезний потенціал закладу вищої освіти власними очима.

Бо скільки б ми не розповідали, але краще все візуалізувати. Тут школярі отримають свіжі враження, мабуть, це й запам’ятовується найбільше. Я б дуже хотіла, щоб наші діти навчалися в цьому університеті, у них буде надзвичайно багато можливостей для самореалізації. Шкільні вчителі закладають базис знань, а необхідну якісну професійну освіту вони здобудуть вже тут. І ту істину, яку вони вже знають, зможуть побачити по-новому. Можливо, у нас ще не все вдається та нашими здобутками ми завдячуємо Щербанівській об’єднаній територіальній громаді. Сьогодні отримали надзвичайно багато вражень та ще один привід задуматися. Будемо чекати на продовження нашої тісної співпраці».

Євген Яловець, директор КЗ «Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області»:

«Особисто я отримав величезну кількість позитивних емоцій від того, що побачив на практиці реалізацію формули освіта +наука +бізнес +влада. Для того, щоб наша Україна стала потужною економічно розвиненою державою, необхідно, щоб наші учні отримали належну освіту та працювали на благо рідного народу. Плануємо використовувати матеріально-технічну базу університету для проведення лабораторних і практичних робіт з фізики, природознавчих дисциплін. Є задуми тісної співпраці й надалі, це можливості не лише для громади в цілому, а й для нашого навчального закладу»

Анна Головань, заступниця директора з виховної роботи КЗ «Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області»:

«Звісно, те, що ми сьогодні побачили, вражає. Переконана, що відмінна матеріально-технічна база, широкі можливості університету – одного з найкращих в Україні, допоможуть нашій молоді отримати якісну освіту європейського рівня. Ми з дітьми неодноразово відвідували університет, кожного разу відкриваючи нові перспективи для наших випускників. В подальшому будемо поглиблювати нашу освітню співпрацю».

Анна Малишенко, учениця 11 класу Щербанівського ліцею:

«Кожен одинадцятикласник стоїть перед вибором вищого начального закладу. Обрати важко, адже їх багато. Дуже добре, що сьогодні ми мали можливість побувати в цьому університеті та відчути себе студентами: побачили сучасні лабораторії, де проводяться заняття, поспілкуватися з викладачами, дізналися про напрями підготовки. Я творча людина і мені надзвичайно сподобалося, що тут проходять різні мистецькі заходи та активно діють органи студентського самоврядування»

Костянтин Боровик, учень 11 класу КЗ «Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області»:

«Я вперше у цьому університеті, але мене приємно вразила підготовка до презентації для нас. Перше враження запам’ятовується назавжди і при бажанні вступити сюди вже буде певна сформована думка. Я планую навчатися на економічних спеціальностях, а після того, що я побачив і дізнався – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у списку закладів вищої освіти, куди хочу вступити!»

Микола Середа, учень 11 класу КЗ «Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області»:

«Мені дуже сподобалося у вашому університеті. Заклад має потужний освітній потенціал, тут неодмінно розкриється талант кожного зі студентів. Мене зацікавила нафтогазова інженерія, це цікаво та престижно. У майбутньому планую вступати на навчання до Національного університету імені Юрія Кондратюка. Зараз я посилено вивчаю англійську мову та математику».

Ректор університету, професор Володимир Онищенко прокоментував підсумки зустрічі: «Ми показуємо наші можливості та колектив – команду молодих людей, завзятих, креативних, справжній лідерів у своїй сфері. Вчені, лауреати державних премій – це динамічні особистості з активною життєвою позицією, з величезною купою ідей, готових до втілення. Ми формуємо власний потенціал, здоровий і успішний колектив – запорука успіху нашого закладу вищої освіти».

Співробітництво у сфері освіти допоможе громаді не лише розширити власний освітній простір, а й скористатись фаховою підтримкою по облаштуванню інфраструктури населених пунктів громади. «У перспективі, у рамках реалізації угоди про співпрацю, ми також готові надавати громаді консультаційні послуги, проєктні пропозиції щодо розробки ландшафтного дизайну, облаштування споруд з термомодернізації, використання альтернативних джерел енергії», – зазначив ректор.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»