2019-10-25

Українські університети активно працюють над вдосконаленням системи публічного управління

Кандидат наук з державного управління, доцент Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Інна Кульчій взяла участь у І Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасна парадигма публічного управління».

Українські університети активно працюють над вдосконаленням системи публічного управління

Робота конференції почалася 17 жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Участь у заході взяли понад 120 вчених не лише з України, але й Польщі, Болгарії, Словаччини, Грузії, Білорусії, які презентували актуальні наукові доробки в сфері публічного управління.

«Тематика конференції та обмін досвідом в цій сфері є дуже важливим, особливо в контексті сучасних реформ органів влади України, що в свою чергу вимагає комплексних наукових розробок та зміни парадигми освітнього процесу у сфері публічного управління та адміністрування», – коментує учасниця конференції Інна Кульчій.

Науковці дискутували щодо проблем публічного управління та державної служб, сучасних тенденції суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку держави, публічного адміністрування та управління бізнесом, управління організаціями публічної сфери, електронного врядування та електронної демократії в Україні.

18 жовтня робота конференції продовжилася в Івано-Франківській обласній державній адміністрації у рамках круглого столу «Досвід підготовки фахівців публічного управління та бізнес-адміністрування». Науковці зустрілись з чиновниками, щоб обговорити питання організації освітнього процесу в університетах-партнерах, напрямів і програм підготовки студентів, створення базових кафедр спільно з бізнес-структурами, функціонування шкіл і спільнот молодих вчених, системи грантів, проектів, експериментів та сучасної системи управління ними.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка